Nya Slussen kan kosta en miljard extra – per år

Bild: Fosters+ Partners och Bergs arkitekter

I tidningen Metro presenteras en ny uträkning om hur mycket vi kommer att förlora på den liggande planen för ”Nya Slussen”. Kostnaden motsvarar nästan en åttondel av den beräknade byggkostnaden på 8 miljarder – per år.

Problemen med ”Nya Slussen” verkar inte ta slut. Först var det gallerian och nu är det pengaras i logistiken. Curre Hansson (S) tillsammans med arkitekterna Lennart Klaesson och Tor Edsjö sett över logistiken och de har funnit att p g a de brister i avstånd mellan kommunikationerna kommer vi att förlora ca 972 000 kronor per år. Alltså en miljard för samhället i förseningar. Det blir en  vecka per år för en arbetspendlare. De menar vidare att bekvämligheten snarare minskar med fler trappor och hissar.

Bild: Fosters+ Partners och Bergs arkitekter

Att behålla bussterminalen där den ligger skulle förhindra detta istället för att bygga in den i Katarinaberget. I sin tur sparar detta två till tre miljarder i byggkostnad.

Det är alltså hög tid att se över projektet igen. Denna gången med realistiska ögon. Pengarna kan vi ha till annat.

Matti Shevchenko Sandin

 

Läs artikeln i Metro här

 

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

4 kommentarer