Hotell istället för bostäder

brunkeberg

Planerna med en påbyggnad på taket. En hotellverksamhet kan liva upp området, men känns estetiken modern och vad händer med fler bostäder?

Nu skall ägaren till Gallerian vid Hamngatan i Stockholm satsa på hotell. Swedbank som är hyresgäst skall flytta och då passar det att bygga om lokalerna till hotell.

Det har funnits tankar på hotell tidigare i dessa kvarter. Jag säger dessa kvarter, de var nämligen fyra stycken fastän det idag bara ligger en koloss där. Politikerna hade fått ett muntligt löfte av Pan Am Hotels.
Brunkebergstorg_mot_söder

Brunkebergstorg vid sekelskiftet. Platsen var centrum för nöje och handel i stan. Kan man inte inspireras av detta istället för lådor på taket?

Med detta muntliga löfte rev man de fyra kvarteren. Här gick bland annat Herkulesgatan, dit jag åkte med min mor för att köpa fint läder att sy handskar av. Det blev inget hotell den gången. Vad göra – jo en galleria var populärt. Nu finns denna finlandsfärja där den ligger och skall få ett hotell på taket. Hoppas vi fortfarande snabba lösningar?

Anders Almér
www.urbantlokalt.se

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar

  1. Bengt O.H. Johansson den 26 april 2013

    Studier av skylinen på håll är en sak men kolla inflytandet på Kulturhuset, riksbanken och Nyréns sparbank – tre av citys viktigaste arkitekturverk som förvandlas till grindstugor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *