Slussenfakta: Artikel 3

katarinavägen A

I Stockholm har man fullkomligt pippi på att bygga för. Tomter som anses skräpiga, har någon form av vägar eller för den delen- fri sikt skall alltjämt ses som utvecklingsområden. I Slussenförslaget från staden blir det ordentligt tydligt att detta inte är en norm att föredra.

katarinavägen B

Ser man på bilderna i denna ordning verkar det vara en positiv stadsförnyelse. Att man rivit ett 60-tals misslyckande endast motiverat av exploateringsintressen, till förmån fantastiska vyer och stadsupplevelse. Tyvärr är det tvärtom om Nya Slussen är en upprepning av ett 60-talsmisstag. Bilden återget korrekt volymer, men inte den detaljerad utformningen, den är inte bestämd ännu. Men med kunskap om vad som byggs så kommer det att se ut så ungefär så här; proppmätta, arogant Nordinstora, stela byggnader.

Matti Shevchenko Sandin

slussenfakta

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

 

 

 

2 kommentarer