Slussenfakta: Artikel 3

katarinavägen A

I Stockholm har man fullkomligt pippi på att bygga för. Tomter som anses skräpiga, har någon form av vägar eller för den delen- fri sikt skall alltjämt ses som utvecklingsområden. I Slussenförslaget från staden blir det ordentligt tydligt att detta inte är en norm att föredra.

katarinavägen B

Ser man på bilderna i denna ordning verkar det vara en positiv stadsförnyelse. Att man rivit ett 60-tals misslyckande endast motiverat av exploateringsintressen, till förmån fantastiska vyer och stadsupplevelse. Tyvärr är det tvärtom om Nya Slussen är en upprepning av ett 60-talsmisstag. Bilden återget korrekt volymer, men inte den detaljerad utformningen, den är inte bestämd ännu. Men med kunskap om vad som byggs så kommer det att se ut så ungefär så här; proppmätta, arogant Nordinstora, stela byggnader.

Matti Shevchenko Sandin

slussenfakta

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

 

 

 

2 kommentarer

 1. Göran Sandberg den 8 december 2013

  2013-12-05

  Katrine Kielos skrev i DN 5/12. Apropå Hillary Mantels ”Wolf Hall”, en 1500 talsskildring, Om kommunalrådssjukan ”stort av bara helvete”. Så sant, så sant, samma dag skrev jag nedanstående.

  ”Ingen kan nacka mig, mitt namn är Sten! Jag ska ha ett bestående minnesmärke, ska jag bygga ett jättelikt bergrum som kan rymma hela Katarinakyrka. Då förgås jag och min politik aldrig ”.

  Dagen efter avvisades Nya Slussens Bussterminal bygge i Katarinaberget av Miljödomstolen!

  Göran Stockholm

 2. Peter Bergström den 2 december 2013

  helt fantastiskt fult. Har de ens varit på platsen för att se vad det ställer till med? Och allt prat om tillgänglighet vid Slussen, hur alla skall strosa runt och mysa med latte där- ser det så mysigt ut? Stoppa bygget!