Majoritet emot ”Nya Slussen”.

rendering-Slusstorget

En av de bilder som släppts på projektet ”Nya Slussen”. Det har inte riktigt gått hem.

Nya Slussen skall stå klar 2022 enligt stadens planer, men fler än befarat har inte tagit till sig slussenomvandligen. Ny undersökning visar på att en majoritet är emot projektet eller vill se ett annat förslag.

Opinion Stockholm har utfört en undersökning som visar att endast 35% av stockholmarna är positiva till ”Nya Slussen” medan 32 % vill ha upprustning och 33% är osäkra eller vill se ett annat förslag.

Detta presenterades i ABC-nyheterna där en person gav uttryck för de 33% osäkra procenten i intervju genom att säga ”Bara de inte bygger för mycket kåkar runt omkring”.

Nordin tyckte att det visade på ett stort stöd för stadens förslag. Snarare en fingervisning om att Nya Slussen har ett svagare folkligt stöd än antaget och de 65 % som endera säger nej eller är osäkra kommer att bli mycket viktiga i valet i september.

Matti Shevchenko Sandin

Opinion Stockholms undersökning här

 ABC-Nyheterna: ”Nya Slussen delar stockholmarna” här

Mer artiklar om Slussen här

Slussen plan B här

Film: ”Stoppa vansinnet, rädda Slussen” här

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *