Stockholms stad ljuger om bussterminal i Katarinaberget‏

139398429453168326dd7bd
Nordin fortsätter att låta ”Nya Slussen” verka problemfri och på gång utåt sett. Här är senaste nytt om den redan stoppade bussterminalen i Katarinaberget:
Stockholm stad skriver på sin webb:”Innan sommaren träffade Stockholms stad tillsammans landstinget, Nacka kommun och Värmdö kommun ett avtal om finansieringen av bussterminalen i Katarinaberget.”
Det är helt fel !
Ingen beslutande instans i Stockholm stad, landstinget, Nacka eller Värmdö kommun har tagit något beslut om finansiering av en bussterminal i Katarinaberget. Det är bara TRE M-TOPPAR som gjort en överenskommelse med varandra. Det är bara Sten Nordin, Torbjörn Rosdahl, Mats Gerdau och Monica Pettersson som skrivit under ”överenskommelsen”. Sista stycket lyder:
7. Giltighet
Denna överenskommelse är giltig under förutsättning att parterna fattar erforderliga beslut om denna överenskommelse och kommande avtal i sina beslutande församlingar.” Se bilaga.Stockholms stad går nu ut med information som ska uppfattas som om det redan finns beslut om en bussterminal i Katarinaberget. Men det som Moderaterna med sina Alliansvänner i Stadshuset nu planerar är att i stadsbyggnadsnämnden 11 september föreslå att staden påbörjar en ny planprocess för en bussterminal. Bara planprocessen beräknas ta 3 – 4 år och sen tillkommer en byggtid på 3 – 4 år. Men då har man inte räknat med någon tid för ny fastighetsbildning och processer för inlösen av privatägda fastigheter på Katarinaberget.
Det är alltså en mycket långdragen och ytterst osäker process de vill påbörja.Lennart Klaesson   Arkitekt SAR/MSA
Kommentarsregler: För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar

  1. Bengt Bernström den 1 september 2014

    Slussen – ”Det här århundradets kanske största stadsbyggnadsfråga i Stockholm.” Samtidigt har det politiska etablissemanget fått som det velat: Slussen är en icke-fråga. Och det är 13 dagar till valet … Och möjligen/troligen har stockholmarna/många stockholmare fått den uppfattningen att det är kört, att lagt kort ligger. Kanske är den enda vägen att göra Slussen till en valfråga att anordna en större manifestation/demonstration om denna sak. Uppmärksamhet i medierna osv. Men det brinner i knutarna …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *