En halv plan är ingen helhet

slussen november 2014

När det kommer till Slussen är glaset alltid halvtomt och ständigt skymningsljus över processerna. Ny dom men fortfarande inte en helhetslösning.

Ole Settergren, Stigbergsgruppen:
-Beskedet ifrån Mark- och miljööverdomstolen idag gällande Mälarens reglering betyder att Stockholms stad nu anser sig ha klart att börja bygga Nya Slussen. Det är därför viktigt att påminna om den enkla men bistra sanningen:

Det finns ingen helhetslösning, och därmed ingen fungerande plan. Det är djupt oansvarigt och ett löftesbrott att börja bygga utan att veta om bygget går att slutföra.

Stockholms stad kan idag inte lämna några garantier för att bussterminalen i berget någonsin blir av. En ny planprocess sattes igång dagarna före valet 2014. Nu väntar den prövning som aldrig skedde för de upphävda planerna. Om de underkänns igen kommer projektet inte att fullföljas.

Stigbergsgruppen

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *