Slussenbrev 3 – Bussterminalens risker I‏

Slussenbrev 3 - Bussterminalens risker I‏

Stora risker för resenärerna

Bussarna som ska transportera många tusentals personer från och till Nacka-Värmdö varje dag ska komma till en ny terminal vid Slussen. Den ska enligt planen för ”Nya Slussen” ligga inne i Katarinaberget. Den finns ännu ingen godkänd detaljplan för den eftersom det tidigare förslaget från Stockholms kommun underkändes.

Experterna pekar på svåra brister i terminalplanen. Säkerhetsfrågorna är allvarliga, och visar att stora problem kan uppstå när den ska tas i bruk. En bussbrand skulle kunna bli mycket farlig för de tusentals personer som ofta kommer att finnas på väg in eller ut ur bussar eller väntar inne i berget. Särskilt gasbussar anses vara farliga ur brandsynpunkt.

Öppna bilagan och läs vad experterna skrivit om detta!

Med vänlig hälsning

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

Kommentering är avstängt.