Slussenbrev 9 – Cykeltrafiken

 Cykeltrafiken-1
Klicka här för större bild
Cyklister och gående får nya problem

Olika planeringsdokument visar att Nya Slussen inte kommer att fungera bra för gående och cyklister. För cyklisterna finns det en rad säkerhetsproblem som t ex att cyklister på många ställen får smala fält målade på gatan, mellan bilar och bussar. Oacceptabelt. Även på andra sätt finns sämre lösningar för cyklisterna.

För gående är det ett stort misstag att det ska byggas en trappa hög som ett fyravåningshus för passagen mellan Munkbrokajen och Södermalmstorg. Rulltrappa och hiss ska byggas, men efter T-banans rulltrappsproblem vet vi nu att det inte är en helt säker lösning med rulltrappor.

Öppna bilagan och läs vad experterna skrivit om detta!

Med vänlig hälsning

Slussensossarna  

www.slussensossarna.se
Samtliga Slussen-brev:
www.slussensossarna.se/slussenbrev/

Bilagan som html-länk
http://slussensossarna.se/brev/bilaga/9.Cykeltrafiken_Bilaga.html
Bilagan som pdf-länk
http://slussensossarna.se/brev/bilaga/9.Cykeltrafiken_Bilaga.pdf

Länkar i bilagan:
Granskningen av projekt Nya Slussen klar

Läs vad cykelexperten och trafikplaneraren Krister Isaksson skriver:
Nya Slussen – vågar vi tro på expertgruppens slutsats?

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

Kommentering är avstängt.