Rörande läsning från Moderaterna…

 

Klockhustornet for i backen, höghus skulle resas i innerstan, Slussen var en omedelbar dödsfälla och Nobelcenter var viktigare än allt hos Sten Nordins moderatledda allians i Stockholm. Inget verkade heligt och nytt, nytt och nytt var ordet när framtiden knackade på. Hur låter Moderaterna nu när nordineran är över? Bitte Liberg skriver om ämnet:

Det är nästan rörande att läsa Moderaternas plötsliga omsorg om Stockholms framtid. Efter valet 2014 kastade sig Joakim Larsson (M) och Roger Mogert (S) sig i varandras armar. Socialdemokraternas 5-åriga motstånd mot Nya Slussens alla nackdelar förbyttes till samsjungande enighet med moderaterna om dess förträfflighet.

Nobelcenter.

Enigheten om Nobelcenters placering på Blasieholmen är också total. Något moderat motstånd mot brotten mot riksintresset “Stockholms skyline” med alla överbyggnader på befintliga hus eller Pembrokes nya skrapa bakom NK har inte heller avhörts. Varför överhuvudtaget riva modernt fungerande hus-materialförstörelse, energislöseri och uppehållande av arbetskraft som behövs på annat håll för nya bostäder? Det saknas ju kvalificerad arbetskraft till dem. Inga moderatröster har heller höjts mot “tornet” som ska ersätta den kulturmärkta stora Gasklockan i Hjorthagen eller 17-våningshuset i Tobaksmonopolet, som kommer dölja Tengboms magnifika verkstadsbyggnader!

Bättre upp Joakim Larsson, om Du vill få Stockholmarna att tro på moderaternas genuina intresse för att beakta “Riksintresset Stockholms innerstad med Djurgården”!

Bitte Liberg


Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar