S, V och MP tvärvänder om Stureplanerna – säger nej till rivningen av Sturegallerian

Den styrande majoriteten i Stockholm (S, V och MP) har länge varit positiva till planerna på att riva och bygga om stora delar av Stureplanskvarteret. Nu tvärvänder dock S, V och MP – de avstyrker rivningar av Sturegallerian, Ostermans Bilhallar, Bångska palatsets flyglar (Stureplan 4 och 6), befintligt lastfar samt 80-talshuset vid Humlegårdsgatan 17.

Beslutet togs under sammanträdet för Stockholms Stads Kulturmiljöutskott den 22 augusti 2017 men blev offentligt först nu efter att ett slutgiltigt protokoll upprättats av stadens tjänstemän. Kulturmiljöutskottet är en del av Kulturnämnden och utskottet rapporterar även direkt till Stadsbyggnadsnämnden. Kultur- och Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) är ordförande och gruppledare i både Kulturnämnden och Stadsbyggnadsnämnden.

Kulturmiljöutskottets beslut är således förankrat i Stadsbyggnadsnämnden och det ger således en förhandsindikation på vad den styrande majoriteten i Stadsbyggnadsnämnden väntas fatta för beslut i samband med att de ska besluta om Stureplanerna senare i höst.

Stoppa Stureplanerna

Se alla ”Stoppa Stureplanera”-filmerna här 

Stoppa Sture Stureplanerna på Facebook här

Läs även: Fasadrekonstruktioner får inte bli rabattcheck på rivning


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

1 kommentar