Sommarskola i klassisk arkitektur

Tröttnat på lådor med perspektivfönster? Klassisk arkitektur är ett komplicerat och roligt ämne. Världen över beundras ständigt klassiska verk men få behärskar ämnet att rita nytt. På Engelsberg kan man förkovra sig i ämnet under ledande expertis.

Engelsbergs sommarskola i klassisk arkitektur är en intensiv fyraveckorskurs i tillämpad klassisk arkitektur, som arrangeras på Engelsbergs herrgård, belägen två timmar norr om Stockholm. Engelsbergs bruk, där herrgården ligger, är en historisk miljö för järnframställning och klassad som världsarv av Unesco. Idag används anläggningen för seminarier och andra aktiviteter i Ax:son Johnsons stiftelses regi.

Återuppförandet av Penn Station i New York kräver kunskaper. Bild: Jeff Stikeman for Rebuild Penn Station

Kursen, som genomförs i samarbete med International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism (INTBAU), drivs av ledande praktiker och akademiker inom modern klassisk arkitektur. Praktiska och teoretiska kurser varvas med diskussioner och debatt. Kombinationen av individuella projekt, grupparbete och individuell undervisning ger en unik undervisningsmiljö för både studenter och praktiserande arkitekter på alla nivåer.

Steninge slott av Tessin d.y. är dig förstå arkitekturspråket och friheten att skapa i klassisk tradition.

I kursen ges utrymme för diskussion och debatt och en möjlighet att utveckla och förbättra befintliga kunskaper, men den utmanar också till kritiskt och kreativt tänkande. Alla deltagare skapar egna designförslag som bygger på kunskaper och observationer från kursen.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte Du ansvar själv för din kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.