Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev

 

Här är Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev 18-02

Hej!

Missa inte Blasieholmens Vänners symposium på Musikaliska Akademin Nybrokajen 11 lördagen 3 februari kl. 13.30–16.30! Musikunderhållning från kl 13.  Gratis inträde för alla. Experter talar. Paus 30 min ca 15.00 med god dryck och bra tilltugg för 100 kr;

betalas kontant på platsen. Intäkten bör bidra till kostnaden för lokal & annonsering. Tacksam för besked om du önskar dryck med tilltugg under pausen: anneli.noreus@gmail.com

Oscar Properties omvandlar staden

·         180117 Bilder Förhandstitt in i Oscars höjdarbygge https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/bilder-forhandstitt-oscars-hojdarbygge/

Norra Tornen förändrar just nu Stockholms stadsbild och nya Hagastaden. Höghuset Innovationen växer med ett våningsplan i veckan. Just nu byggs tolfte våningsplanet. Till sommaren nås 36:e våningen.

Rem Koolhaas arkitektkontor OMA, som är ett av världens mest ansedda och framstående, har i samarbete med Oscar Properties skapat det nya landmärket. De två tvillingtornen blir en arkitektonisk port in till Stockholm, en knutpunkt mellan Vasastan och den framväxande Hagastaden. Med 320 bostäder, varav 182 i Innovationen och 138 i Helix, samt en höjd på 125 respektive 110 meter blir Norra Tornen innerstadens högsta bostadshus.

https://www.fastighetsvarlden.se/wp-content/uploads/2018/01/Oscar-Innovationen-2.jpg

Bild: Oscar Properties.

 

·         180119 Oscar i JV med Starwood för utveckling av Primus https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/oscar-bildar-jv-med-starwood-utveckling-av-primus/Oscar Properties har bildat joint venture med Starwood Capital i syfte att utveckla 424 bostäder på det stora och vattennära kvarteret Primus på Lilla Essingen. Det gemensamma bolaget ägs till 70 procent av Starwood. Stockholms stad är på väg att godkänna detaljplanen. Kommentar: Supertäta Lilla Essingen blir ännu tätare. Denna front mot vattnet blir en rad ljusgrå lådor.

https://www.fastighetsvarlden.se/wp-content/uploads/2014/12/visionsbild_primus1.jpg

För ett vacker och trivsamt Stockholm för alla

Ulf Johannisson


Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Seminarier mm hittar du på hemsidan här 

Fler nyhetsbrev från Stadsbyggnadsnätverket hittar du genom att klicka på ”Stadsbyggnadsnätverket” i högermenyn.


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.

Swisha 80 kr (eller mer om du vill) till 0703961677 och ange ditt namn för att ha tillgång till Nyhetsbreven under 2017. Eller överför till konto SEB 5382 01 579 72.

Jag behöver ha täckning för mina utgifter för prenumerationer mm. Arbetet bjuder jag på. Tack på förhand! Du som överförde till konto i våras behöver naturligtvis inte betala mer.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras inte.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *