Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev

Här är Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev 18-03

Hej! I dag handlar nyhetsbrevet om

Skydda Blasieholmen och Stockholms vackra möte med vattnet från Nobel Center-kolossen. Och om Nya Norrtull där NC kunde ligga, och om annat som händer just nu kring Nya Norrtull.

Symposium om Blasieholmen och Nobel Center Lördag 3 februari kl. 13.30–17.30 Musikaliska, Nybrokajen 11 på Blasieholmen. Konsertmusik från 13.00 
Bland föreläsarna finns flera sakkunniga från olika organisationer, företrädare för Nobelstiftelsen och ledande politiker. Arrangör är Stadsmiljöföreningen Blasieholmens Vänner i samarbete med Svenska byggnadsvårdsföreningen, Samfundet S:t Erik, Stockholms Sjögård, Stockholm Skyline m fl organisationer. – Hela programmet finns att ladda ner här  –

Flytta Nobel till en mer passande plats vid Wennergren Center.

180202 Bildspel visar Stockholms skönhet utan Nobel Center och var detta borde ligga, Nya Norrtull nära Hagaparken http://ulfjohannisson.se/2018/02/bildspel-flytta-nobel-c-utveckla-blasieholmesudden/ Klicka på länken till bildspelet och hämta pdf uppe t h.

På andra sidan av Norrtull ska HSB:s jubileumshus ligga: 180129 HSB får markanvisning i Hagastaden http://fastighetsnytt.se/2018/01/hsb-far-markanvisning-i-hagastaden/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3 HSB och Stockholms stad har startat arbetet med det så kallade Jubileumsprojektet i Hagastaden. Den nya fastigheten kommer innehålla både bostäder och lokalytor och ska samtidigt manifestera HSB Stockholms 100-års jubileum.

Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

 

180126 Se bussprotesten mot Nobelhuset https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/se-bussprotesten-mot-nobelhuset Avslöjande film på 33 sekunder. Över tjugo turistbussar körde ner mot platsen på Blasieholmen där Nobel Center ska stå, för att visa på hur trafiken riskerar att bli den dag byggnaden står på plats. Kommentar: Det blir kaos också vid in- och utfarterna till/från Blasieholmen. Och ökad trängsel i en del av City. Är det för trång redan? Ökar turismen?

180125 Swedish National Heritage Board Riksantikvarieämbetet strongly disapproves of Chipperfields Nobel Center https://worldarchitecture.org/architecture-news/cmzfn/swedish_national_heritage_board_strongly_disapproves_of_chipperfieldis_nobel_center.html The Swedish National Heritage Board has stated their deep concerns about David Chipperfield’s Nobel Center as the proposed building will considerably damage to the national interest of Stockholm’s inner city, the surrounding cultural environment in Djurgården, an island housing historical buildings and monuments, museums, galleries, the amusement park Gröna Lund, the open-air museum Skansen.

Mer som händer nära Norrtull: Protester mot att gamla Karolinska ska bli bostäder

  • 180126 Stoppa försäljningen Akut behov av Gamla Karolinska” https://www.svd.se/stoppa-forsaljningen–akut-behov-av-gamla-karolinska Den politiska majoriteten vill sälja ut de väl fungerande byggnaderna som tillhör Gamla Karolinska sjukhuset och som innehåller 900 vårdplatser. Men de behövs nu akut för att lösa platsbristen i Stockholmsvården, skriver Elisabet Svenungsson, överläkare och adjungerad professor. Stockholms akutmottagningar svämmar över med patienter som inte kan placeras.

För ett vacker och trivsamt Stockholm för alla

Ulf Johannisson


Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Seminarier mm hittar du på hemsidan här 

Fler nyhetsbrev från Stadsbyggnadsnätverket hittar du genom att klicka på ”Stadsbyggnadsnätverket” i högermenyn.


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.

Swisha 80 kr (eller mer om du vill) till 0703961677 och ange ditt namn för att ha tillgång till Nyhetsbreven under 2017. Eller överför till konto SEB 5382 01 579 72.

Jag behöver ha täckning för mina utgifter för prenumerationer mm. Arbetet bjuder jag på. Tack på förhand! Du som överförde till konto i våras behöver naturligtvis inte betala mer.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras inte.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *