Blasieholmens Vänner – ny hemsida

Blasieholmens Vänner har länge kämpat mot ett Nobelcenter på Blasieholmen och för en annan placering av detsamma. Nu har de ny hemsida där man kan man kan ta del av deras arbete och titta på deras symposium på Musikaliska tidigare i år där bland andra Stockholm Skylines Peter Elmlund föreläste.

Många har kämpat mot det kontroversiella förslaget att riva bort hamnmiljön från 1870-talet och ersätta det med en för platsen enorm byggnad i eloxerad plåt. Formen, materialet och storleken är helt enkelt främmande för en av Stockholms mest i iögonfallande platser med Nationalmuseum som granne. Siktlinjer över till Stadsholmen kommer att pluggas igen och förståelsen för stadslandskapet minskas. På det välbesökta symposiet så framlades argumenten och även en politikerpanel deltog. Björn Tarras-Walhberg är eldsjälen och ordförande för föreningen inledde symposiet. Se mera på hemsidan: http://blasieholmensvanner.se

Vill du bli medlem så kostar det 100 kr – bli Guldmedlem för 500 kr.

Bg 5227-8256.Swisha 123 157 3831.Kontakt: stoppanobelbygget@gmail.com 070-590 77 12


Kommentarsregler:

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret publiceras inte. Du ansvar själv för din kommentar och du uppträder respektfullt. Väl mött!

1 kommentar

 1. Rholf Olausson den 19 maj 2018

  Fråga till Centerpartiets Karin Ernlund . Vilken miljözon hamna nya Nobelcenters nya byggnad
  med tanke på all trafik detta medför??

  Fråga två. Var har trafikborgarrådet Daniel Hellden Miljöpartiet,som
  alltid uttala sig negativt, med rätta om all trafik i Stockholms innerstad
  var har han tagit vägen??

  Dessutom är det en våldtäkt på på vår vackra stad.

  Rholf Olausson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.