5 orsaker till varför det blir så fult

En liten film som beskriver grunderna i varför det mesta som byggs idag är direkt fult. Idén om att att skönhet är degenererande och närmast synd gav fritt fram för extremt förenklad arkitektur och stadsplanering. Arkitektur blev en ekonomisk kalkyl, smak blev en subjektiv åsikt man absolut inte får yttra. Då är man snobbig och säkerligen konservativ i dess värsta form. Nedan följer några exempel som Stockholm fått de senaste tio åren.

  • ”Nya Slussen” – no comments…
  • ”Nya Hagastaden” – hushöjderna så höga i förhållande till gatornas bredd att området känns instängt och klossigt.
  •  ”Nya Gallerian.” absurt stort för platsen. City utvecklas från att ha varit dåligt fungerande och fult till att vara ännu värre – husen har blivit större men återanvänder ett formspråk som skapades för en långt mera luftig stadsplanering.
  • Astoria – Länsförsäkringars skandalösa rivning av en vacker byggnad från 1874. Stadshusledningen, både under S och M. Dessa partiet bär yttersta ansvaret.

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *