Värnande om historiska byggnader och miljöer

Den 19 april förväntas den nya detaljplanen kring Djurgårdsvarvet klubbas. Varvet skall utvecklas med fokus på renovering av äldre båtar. Varvet har en flerhundraårig verksamhet bakom sig och utgjort en viktig del av skärgårdsstadens utveckling. Varvet  skall enligt förslaget öppnas upp för fler besökare tillsammans med kafé och restaurang. För detta föreslås en nybyggnad.

– Den nya restaurangen kommer att ligga intill Beckholmsbron och kommer till form och material att påminna om de befintliga byggnaderna på platsen.  Här kan besökaren ta en bit mat eller koppla av med en kopp kaffe och samtidigt njuta av omgivningen, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Det är glädjande att man nu börjar titta på historiska värden, befintliga verksamheter och vill bygga i den tradition platsen redan erbjuder. Det går nämligen alldeles utmärkt att förstärka en plats identitet på så vis om det görs rätt. Där det reda finns ett DNA att gå på ska man det. Något som inte direkt varit signifikant för Kevius partis förslag tidigare.

Förslag till beslutet kan ses här

 

 

Matti Shevchenko Sandin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>