Nya skattemiljarder till Slussen löser inte problemen

Slussen Epstein

Detaljplanen för bussterminalen är upphävd, den går inte att bygga oavsett hur många fler skattemiljarder moderaterna söker begrava sitt slussenhaveri med, säger Ole Settergren talesperson för Nätverket Nacka Värmdöbor för Slussen.

Hur många fler försök behöver staden för att ta fram en detaljplan för Slussen som ens uppfyller de formella kraven? Att döma av den klantighet som präglat hela stadens process med Slussenförslaget, och hela projektet, kan det krävas många. Dock låt oss anta att Sveriges dyraste skattefinansierade advokater på Mannheimer-Swartling klarar av pappershanteringen denna gång, fortsätter Ole.

Då krävs först en politisk majoritet för den nygammla bussterminalplanen i Katarinaberget. Därefter ska mark- och miljödomstolen avgöra sakinvändningarna. Uppfyller kombinationen av explosionsmotorer, tusentals människor i ett bergrum djupt under marken lagens krav på säkerhet, m.m.? Till sist ska de fastigheter där bussgaraget ska sprängas in exproprieras. En helt onödig lång, svår, dyr process med oklar utgång.

Bussterminalen-nya-slussen

Under den tid projektet fastnar i den juridiska lera byggs platsen för nuvarande bussterminal bort – och Nacka Värmdöborna förlorar sin bussterminal vid Slussen.

Det som kanske är mest anmärkningsvärt i Slussenfrågan är att Nacka och Värmdös moderater, Mats Gerdau och Monica Pettersson så flagrant vänt sina invånare ryggen i denna för Nacka och Värmdöborna viktiga fråga. Först har de accepterat att Nacka och Värmdö får en väldigt svår trafiksituation i flera år – utan att det är nödvändigt för att genomföra den nödvändiga förnyelsen av Slussen. Nu har de därtill accepterat Sten Nordins löftesbrott att börja bygga Slussen utan att det finns en lagakraftvunnen detaljplan för bussterminalen. Moderaterna i Nacka och Värmdö har övergivit sina innevånare för att stödja Sten Nordin. Hur försvarar sig Gerdau och Pettersson om det inte blir någon bussterminal i Katarinaberget och bussterminalläget vid Slussen byggts bort?

Nya Slussen kopia

I september bör Nacka och Värmdöborna, liksom Stockholmarna överge moderaterna. Det finns bra, snabbare, billigare, juridiskt och tekniskt möjliga och säkra sätt att lösa Slussen nödvändiga förnyelse på, avslutar Ole Settergren.

Nätverket Nacka-Värmdöbor För Slussen

Stigbergsgruppen

Mer om Slussen på Skyline här

Kommentarsregler:

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret publiceras inte. Väl mött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *