Men hur ser det ut egentligen?

 

img_9121

Hur mycket mer jättelådor, både på bredden och höjden klarar City? Fagra löften om ett sjudande gatuliv i läckra färger visar inte den gråa verkligheten i en stad som har som löfte att ersätta annat med bättre. 

En stor platt, rak och svart ås breder ut sig i City. Är det verkligen klokt att exploatera sönder det redan trista centrala Stockholm med detta? Det hela börjar se ut som ett amerikanskt köpcentra och korresponderar illa med den taggiga taklinje som höjer och sänker sig över stadens holmar. Kommer ”vi” att ångra oss längre fram som med City? Antagligen kommer de nya tilläggen dömas ut som slit-och-slängplanering i en tid då man absolut hade ett val.

img_9121-kopia

Skyline med flera har varnat för detta länge. Nu när det är där (tyvärr) hoppas man att politiker ser vad de fagra pastellbilderna i broschyrerna egentligen betyder i realiteten för staden som helhet. En byggnad som kommer att synas från flera håll bör ha högre krav på sig än detta.

img_9120-2

De som sarkastiskt slänger ur sig att Stockholm varken är museum eller levande vykort bör nu ta sig till Strandvägen, ett av våra mest populära promenadstråk oavsett man bor i Stockholm eller är på besök, och se vad såpass slapphänt stadsplanering ”bidrar” till.  Den äldre, och mycket uppskattade, arkitekturen kommer inte länge till kunna uppväga de fullkomligt ocharmiga tilläggen som ska ”få fart på city”. Det blir ett mishmasch som näppeligen skapar ett rykte om världsklass. Värre blir det om Nobelcentret ploppar upp i guldmålad plåtskrud. När får stockholmarna nog?

 

Matti Shevchenko Sandin 

Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *