Ole Settergrens tal på Nobeldemonstrationen

Här kommer Ole Settergrens uppskattade tal på Nobeldemonstrationen 21 april:

Kära moderata och icke moderata Stockholmare!

Stockholms moderna dubbelfel är att det som borde bevaras förändras och det som borde förändras bevaras.

Stockholm är sedan länge inne i en kvalitetsförstörande och mycket negativ spiral.

Och det är inga andra än vi moderata och icke moderata Stockholmare som har möjligheten och ansvaret för att i varje fall försöka vända utvecklingen rätt:

Det vill säga att vi – Stockholms stad – slutar att förändra det som borde bevaras och slutar bevara det som borde förändras. Det vill säga att vi bevarar Tullhuset, Magasinen och den marina miljön och hamnen på Blasieholmen.

Och förändrar och utvecklar t.ex. genom att ta bort motorvägen genom Stockholms historiska kärna, dvs. tar bort Centralbron. Som ett exempel på många önskvärda förändringar av Stockholm.

 

Alla ni som är här kan vara början till en sådan förändring. Gå med i ett politiskt parti, i en förening och sätt fart på den. Tala med dina vänner och bekanta – be dem göra samma sak. Gå med i de slumrande, sovande, rädda och vilsna föreningarna – Hembygdsföreningarna, Samfundet Sankt Erik och Sveriges Byggnadsvårdsförening och verka inom dem för att de ska bli mäktiga – ja fruktade av alla som vill exploatera Stockholms skönhet, kultur och historia. Det är viktigt att vi gör det nu – tiden är kort, kulturrevolutionen brådskar.

Läs även: Stockholm Skyline´s uppmaning till Moderaterna

Varför inte bevara och utveckla det som bör bevaras?

”Det vill säga att vi – Stockholms stad – slutar att förändra det som borde bevaras och slutar bevara det som borde förändras.”

Sten Nordin tror att Stockholms väljare kommer att vänja sig, glömma och förlåta det förräderi av Stockholms skönhet och identitet som det är att riva över hundra åriga byggnader och förstöra stadens ännu sammanhängande förmodernistiska rand mot Saltsjön. För Stockholms framtids skull är det livsnödvändigt att ge honom fel – vi får aldrig och kommer aldrig att glömma! Och för Sten Nordins framtids skull är det bäst om vi aldrig ges anledning att minnas!

Ole Settergren


Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *