Rösta bort S, M, Mp och C:s betonggråa röra

Signaturarkitekturen till den som kommer till Stockholm. Moderaterna älskade projektet och tyckte det var spännande och originellt.

Gå och rösta, både med hjärnan och hjärtat. Stockholm har blivit brutalt misshandlat de senaste åren med politiska floskler och okunskap som helt berett vägen för klumpig och oseriös arkitektur. Låt det inte fortsätta de fyra nästkommande åren!

Senaste veckan har korten kommit på borden om Nobelcenter på Blasieholmen. S, M och C vill riva och bygga en ad hoc-form mitt i Stockholm. S och M har också varit högst delaktiga i Astorias rivning, även om M försökte lite halvhjärtat att ”stoppa” rivningen när det var mer än för sent. Till detta bör Mp:s alla cykelbanor där ”nödvändigheter” som att såga ned Pålsundets träd och fösa undan gångtrafiken.

Talande för hur stadsbyggnadspolitiken sköts de senaste 50 åren.

Till detta skall denna grå, själlösa arkitektur i ombyggnaden av Stockholms innerstad med närorter läggas. Moderaterna vill se klassisk arkitektur nu. Vart har de förslagen varit de senaste 8 åren, varav fyra de satt på makten? Centerns studentikosa utspel om att spara mark med höghus och riva Tullhuset eftersom et finns en parkering där (man med det riva halva Stockholm m a o) bör inte premieras heller.

Den här miljön är Stockholms ansikte till de som kommer hit och transportsträcka för 100 000-tals om dagen. Varför har inte dessa arkitekturälskande M och S tagit hand om det?

Om vi skall ha en hållbar och inkluderande stadsbyggnadspolitik så måste vi sätta trevnad och de långa tidsperspektiven först. Stadskärnor som tål att åldras, ha både dyra och billiga bostäder, verksamheter och fritid. Ungefär som den äldre stenstaden. Inte uppfiffad förort med perspektivfönster och gröna balkonger över parkeringsgarage.

Allians med S och M. Så här fint blir det.

S, M, C och Mp låtit byggbolagen planera åt dem och gett oss en allt mer trist vardag. Inte minst har detta bekräftas i det rea-rally som det blivit på nya bostäder. Ge stockholm en chans och låt lådpartiernas betongerna röra ta ledigt och gå en kurs i stadsplanering och arkitektur. Ni behövs inte på ett tag.


Matti Shevchenko Sandin

Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras eller sparas  inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *