Inbjudan: Livet kring Hovings malmgård

Livet kring Hovings malmgård. År 1840 startade tidningskungen Lars Johan Hierta Liljeholmens stearinfabrik intill Hovings malmgård vid Danvikstull. Ett helt brukssamhälle växte upp kring malmgården. Fabriken är borta, men malmgården från år 1770 och trädgården finns kvar. Detta kulturreservat hotas nu av byggplaner. Magdalena Nordenson, ättling till Hierta, bodde i malmgården som barn. Hon berättar om livet kring Hovings malmgård och visar bilder ur Hiertasläktens arkiv.

Södergården, Götgatan 37.

Tid: 16 maj kl 18.00.

Fri entré.

Arr: Södermalmsparkernas vänner och Katarina Hembygdsförening.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *