Stadsbyggnadsnätverket nyhetsbrev

Här kommer Stadsbyggnadsnätverket nyhetsbrev 19 – 17

Av Ulf Johannisson

Hej alla!

Det är mycket stadsvärden som försämras eller inte skapas i Stockholms innerstad p g a den höga byggtakten och att man sedan länge har fastnat i modeller som inte håller måttet vad gäller arkitektur, påbyggnader, stadsplanering mm. Staden kunde vara bättre på att hävda kvalitet.

Innerstadens parker och Norrmalm drabbas hårt. Hembygdsföreningarna i innerstaden m fl. tar nya tag och här kan du se ett par exempel.

Välkommen till möte för försvar av Stockholms parker den 14 september kl 14 i Stigbergsparken! Den är en av en rad parker på Söder som drabbas. Inledning av bl a Mats Wickman, som i en av sina kolumner i SvD skrev om förstörelsen av Norr Mälarstrands park och Enkehusparken. Därefter diskussion.

file:///C:/Users/User/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/Content.Outlook/1J8B0VDG/Flygblad%202019%2009%2005.pdf

Stigbergsparken ligger vid Folkungagatan, några kvarter österut från Medborgarplatsen – efter Renstiernas gata och Borgmästargatan, nedanför berget. Buss 53 stannar där.

Hur parker i Vasastan drabbas hitta du på Norrmalms hembygdsförenings hemsidahttps://www.norrmalmshembygdsforening.se/2019/08/16/enkehusparken/

Norrmalms Hembygdsförening har inventerat prioriterar ett tiotal projekt mm på Norrmalm

Du hittar dem på föreningens hemsida https://www.norrmalmshembygdsforening.se/stadsbyggnad/

Ett projekt gäller Sabbatsberg https://www.norrmalmshembygdsforening.se/2019/08/18/program-for-sodra-sabbatsberg/ där sjukhuset kan komma att rivas och man avser att göra kvartersstad av stadsdelen med dess stora kulturhistoriska värden och unika karaktär. Kvartersstad gillar vi, men överallt? Och i ett område med dramatiska höjdskillnader? Vi planerar en visning, preliminärt den 19 oktober kl. 14, spara tiden.

För ett trivsamt och vackert Stockholm för alla

Ulf Johannisson


Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Fördjupningar och seminarier om stadsbyggnad hittar du på hemsidan här 

Fler nyhetsbrev från Stadsbyggnadsnätverket här


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.

Nyhetsbreven kräver en stor del av min tid. Andra insatser för god stadsmiljö tillkommer, liksom kostnader. Du kan stödja detta genom att överföra ett bidrag till mitt konto Stadsbyggnad 5382 01 579 72. Eller svischa via 0703961677. Hör av dig om du vill göra någon insats för din stad.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras eller sparas  inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *