Veckans skyline

Vy från Barnhusbron. Den taggiga konturen som gör Stockholms siluett varierad har här plattats till betänkligt.

5 kommentarer

  1. heasm den 14 juni 2011

    Jag förstår att det är Stockholm Waterfront Building (SWB) som ogillas, men bildtexten är för mig obegriplig. Kan någon förklara för mig hur ett bortagande av SWB skulle göra vyn ”taggigare”?

    • Lisa den 14 juni 2011

      Jag antar att man syftar på att SWB medför en tydlig obruten horisontalitet som ett nytt dominerande inslag i skylinen. Som slottet typ, nåt som blockerar djup i stadsbilden.

  2. Lilli den 14 juni 2011

    Jag förstår inget av den ovanstående kommentaren….? vart står det att man skall ta bort stockholm waterfront??????? Snarare varnas det för flera sådana stora, platta tak – med all rätt. Jag ser det där som ett byggbolagskommenterande.

    • heasm den 14 juni 2011

      I bildtexten står det att konturen plattats till. Om man då tänker bort SWB (bildligt, inte bokstavligt) skulle alltså en taggig kontur återuppstå menar författaren av bildtexten. Förstår du nu min fråga?

      Måste också tillägga att jag inte jobbar för något byggbolag. Vems intressen företräder du (om jag får vara lika otrevlig tillbaka)?

  3. Fredrika Bremer den 15 juni 2011

    SWB är ett stort fiasko. Man hittar knappt fram till byggnadens entre, insidan är fullkomligt intetsägande för att inte säga irriterande tråkig och står överhuvudtaget inte i proportion byggnadens ”läckra” front. Proportionerna gentemot omgivande bebyggelse är ett annat problem och utan tvekan det mest alvarliga, vilket tydligt framgår av ovanstående fotografi. Tack för den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>