Veckans skyline

Vy från Barnhusbron 3 juli 2011.

8 kommentarer

  1. Stindberg den 4 juli 2011

    Två skäl till att inte bygga fler skyskrapor i innerstaden.

    • Herbert, Tingesten den 5 juli 2011

      Svårt att säga om de skälen är att du gillar de åtta ”skyskraporna” man kan se på bilden eller att du avskyr dem. Kanske både och, du sa ju trots allt ”två skäl”?

  2. Stindberg den 5 juli 2011

    Tack för ditt påpekande Herbert! Åtta skäl ska det naturligtvis vara!

    • Herbert, Tingesten den 5 juli 2011

      Konstigt, finns det verkligen nu levande människor som inte gillar S:t Erikspalatset och Sportpalatset? De måste väl ändå ha funnits där hela din livstid?

  3. Stindberg den 5 juli 2011

    Återigen Herbert – tack för ditt påpekande! Du har helt rätt – igen!

  4. Katrin H den 5 juli 2011

    Innan jag började plugga till arkitekt pluggade jag lite psykologi och jag vet vad Freud skulle sagt om de där två husen: fallos-symboler! Så uppenbart! Och det stämmer när man tänker efter lite till: det är unga pubertala män som drömmer om att få resa dem och gråhåriga män med pengar som förverkligar sina ungdomars drömmar.

    • Herbert, Tingesten den 5 juli 2011

      Det måste ha varit länge sen, Freud hör väl knappast till de hottaste teoretikerna inom psykologin. Kolla Google Maps förresten så får du se att parken nedanför byggnaderna är formad som en perfekt ♀-symbol, troligen enkom för att kontra den tröttsamma och förutsägbara ”höghus=fallos”-analogin.

  5. Ragnar den 17 september 2011

    De två skälen att inte bygga fler (brutalistiska) skrapor i staden är väl i så fall Brovakten – längst till höger i bild, inte de fina S:t Erikstornen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>