Veckans skyline

11 kommentarer

  1. Marcus Larsson den 2 februari 2012

    Om några år är platsen borta, iaf så den ser ut nu.

  2. Herbert, Tingesten den 3 februari 2012

    Ja, betonglocket i förgrunden ersätts av ett nytt, och det skär utan tvekan i hjärtat på många som har sådana kära. I övrigt blir allt som syns på bilden kvar i samma skick som idag.

    • Herbert, Tingesten den 3 februari 2012

      Med undantag för den allmänna cykelpumpen, som förhoppningsvis lagas eller ersätts av en fungerande.

  3. Petra den 4 februari 2012

    Hoppas verkligen att det förfulande fosterförslaget saneras innan det byggs.

    • Herbert, Tingesten den 4 februari 2012

      Det kan nog inte bli så mycket fulare än dagens betongmonster. Norman Foster är trots allt en internationellt erkänd arkitekt, till skillnad från de byggnadsingenjörer som stod för designen av 30-talskringlan.

      • Emmy den 4 februari 2012

        ”gapflabb” skulle det vara bra för att fosters gör det? Det är väl ändå resultatet som räknas å hittills är det sk*tfult! Gud, jag trodde folk hade slutat referera till sådant. Då skulle ju allt vara bra bara för att en viss arkitekt gjort det, och förlåtet med. Typ som modernistsaneringen av Stockholm! Jag tar det som ett skämt och skrattar mig av stolen! Haha!

        • Herbert, Tingesten den 5 februari 2012

          Om tycke och smak ska man inte diskutera, det är en gammal god regel. Tycker du att något är fult så är det fult — för dig. För somliga är status quo det vackraste som finns, och då spelar det ingen roll om det är en motorvägskorsning i tre plan från tiden när skönhet ansågs bo i exponerade stålbalkar och råbetongfasader och när staden och dess människor måste underordna sig bilen.

          Har du någonsin varit i bussterminalen t ex? Kan du ärligt säga att du tycker den är vacker ur någon enda vinkel?

          • Emmy den 5 februari 2012

            Gapflabb igen! Jag tycker Slussen idag är apful men för den delen gäller inte det tröttsamma ” det blir bättre än det som va innan” nä! Högre kvalitet, lika högt som Sthlm i stort!

            • Herbert, Tingesten den 6 februari 2012

              Det är väl hela idén med att bygga nytt, att det ska bli bättre än det som var innan? Orkar inte försöka klämma fram några asgarv, tycker det är en bättre grundinställning att respektera den andras åsikt istället.

              • Bernt den 7 februari 2012

                Ja herbert, tänkvärda ord om att respektera andras åsikter…..

                • Herbert, Tingesten den 7 februari 2012

                  Ja, det är inte alla som gör det tyvärr, och det finns också många som har svårt att skilja åsikter från fakta. Själv har jag nolltolernas för faktafel men är mycket vidsynt när det gäller tycke och smak. Som du kan se t ex i min första kommentar i den här tråden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>