Nya regler för kommentarer

Efter mycket övervägande har vi i Skyline beslutat att kommentering i fortsättningen enbart accepteras under riktigt namn, alltså inte pseudonym. Detta är för att alla skall kunna lägga sin kommentar, positiv, negativ eller filosoferande utan att långa bråkiga trådar skall uppstå om vem som har rätt. För att hålla kommentarspåret öppet tills vi installerat en ny lösning så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skickar med ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte. 

 

 Väl mött!

 Skyline

9 kommentarer

  1. Polina Smakhtin den 26 mars 2012

    Bra initiativ.
    Läsarna vill ha transparens och ärlighet i debatten, inget poserande som man i det här laget har blivit lite trött på.

  2. Alexandra Hjelmström den 26 mars 2012

    Bra! Öppenhet och ärlighet är det hållbara i längden.

  3. Teodor Koistinen den 26 mars 2012

    Bra initiativ! Trött på alla höghushavverister på den här bloggen.

  4. Niklas Öhrström den 27 mars 2012

    Om nu argumenten får tala så borde givetvis inte aliaset eller vem som skrivit det spela någon roll. En fråga bara: Var ska man skriva in telefonnumret? Nu skrev jag in det på e-postfältet.

    • Skyline den 27 mars 2012

      Hej, Niklas. Man får anse vad man vill om den saken. Men varför inte som du nu, skriva sitt riktiga namn? Det är ju ändå en person som anser detta. Telefonnumret skriver man lättast längst ned i kommentaren, naturligtvis raderas detta innan publicering. Som det står i texten kommer en ny lösning som passar alla snart.

      Mvh

      Matti S. Sandin

  5. Anders Gardebring den 27 mars 2012

    Själv finner jag det något förvånande att Skyline anser sig behöva både för- och efternamn, telefonnummer samt förmoderering för att tillåta en diskussion på sin sida. Det är mer än mycket av dagstidningar och kvällspress kräver, och de har ju som bekant helt andra krav på sig än en blogg.
    För oss på yimby har det aldrig varit nödvändigt, vi har funnits i över 4 år och från dag ett tillåtit oregistrerade användare att posta kommentarer utan förmoderering trots att det vi skriver upprör en del och skapar debatt. Jag har också följt de diskussioner som var på www.stockholmskyline.se innan ni aktiverade förmodereringen och jag förstod aldrig då varför ni aktiverade det, och jag förstår inte idag varför ni väljer att gå ännu länge.

    Jag tycker att Stockholmskyline skriver mycket som är mycket bra och intressant även om jag inte delar det, som jag ser det, oreflekterade motståndet mot högre bebyggelse som gör att ni litegrann missar målet med det andra på bloggen som är så bra. Men jag tycker att det är bra att ni finns och ifrågasätter. Men jag tycker att det är synd att ni vill kontrollera diskussionen så, att kräva både registrering, inkl. telefonnummer, *och* dessutom förmoderering kommer att göra att diskussionen blir lidande och att misstanken om att vissa åsikter inte får komma fram kommer alltid att finnas där.

    Så tänk gärna om och tillåt diskussionen blomma! :)

  6. Alexandra Hjelmström den 28 mars 2012

    Jag är en av dem som slutat lägga kommentarer på Skyline på grund av debattklimatet.Debatten Har inte blommat på sistone.

    Kommentarerna blev mer och mer aggresiva och det kändes obehagligt att vad du än skrev som inte föll några av pseudonymerna i smaken fick du ”svar på tal” inom ett par minuter och krävde att du skulle lägga upp en bevisföring för dina argument som de sedan kunde smula sönder.Det kändes som om vissa på kommentatorsfältet lekte att de förde ett krig och hade som syfte att förstöra.

    Jag tror inte dessa personer skulle vara så aggresiva om de trädde fram under sina riktiga namn.

    Jag är också för en fri och öppen debatt men tycker det är viktigt med ett bra debattklimat. Jag försvarar inte idén om att inga normala debattregler gäller på Internet. I bra debatter finns ofta en moderator som ser till att debatten inte blir för hätsk.

    Skyline är föredömen som tar ansvar och försöker hitta en form för en bra debatt.

  7. Pawel Flato den 28 mars 2012

    Vill instämma i Anders Gardebrings resonemang.
    Har också följt er blogg och uppskattat mycket av det ni skriver. Dels för de många kloka saker som skrivs, men lika mycket för de saker där jag är av helt annan åsikt. Detta gör er blogg intressant!
    Alla är vi betjänta av en öppen diskussion. Om era nya krav visar sig kväva diskussionen, vilket är högst troligt, så hoppas jag ni kan tänka er att överväga en ändring av beslutet.

    Jag vill också passa på att nämna en annan sak på samma tema.
    Det senast publicerade inlägget på er blogg, ”Högre är inte alltid tätare”, är skrivet av Peter Elmlund.
    Han är ju ett känt namn i stadsutvecklingssammanhang och sitter i ledningen för Skyline.
    Så långt allt väl.
    I kommentarerna till inlägget uppstod en diskussion där Peters resonemang delvis ifrågasätts. Men varför deltar inte Peter i diskussionen? Naturligtvis står det er fritt att bete er hur ni vill på er egna blogg, men det ger ett nonchalant intryck. Om man publicerar sig offentligt och dessutom har en kommentatorsfunktion tycker jag inte det är för mycket begärt att skribenten bemöter de som tagit sig tid och engagerat sig i ämnet. Eller uppfattas kritiken som så ointressant att den inte är värd att bemötas?

    Sammantaget ger era nya, stränga kommenteringsregler och t.ex Peters oengagemang i detta exempel intrycket av att Skyline främst vill fungera som en megafon och inte som ett forum för utväxlande av idéer. Monolog före dialog.

    Jag hoppas hur som helst jag har fel i mina antaganden och ser fram emot ännu mer frejdig och initierad diskussion framöver!

  8. Polina Smakthin den 28 mars 2012

    Jag tycker fortfarande att det är positivt att man ställer upp med sitt namn när man tycker något. ‘

    Att vara anonym är som att stå och skrika i mörkret; ingen hör vad du säger och om någon gör det antar de att du är galen. Bright light är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>