Urban City Research 10 år

Karlův_most

Urban City research bjöd på ett lika generöst som intressant seminarium för sitt 10 års jubileum i mars in år. Föredragshållarna har länge arbetat med och filosoferat runt hur man bygger en hållbar stad. Skyline var inbjudna och nu kan alla få ta del av det vi fick lyssna till:

Urban City Research (UCR) är ett projekt inom Ax:son Johnsons stiftelse. Det har genom åren anordnat många internationella konferenser och seminarier om samtida stadsplanering och design. Urban City Research har nu funnits i tio år. Projektet har som mål att få lokala politiker, andra beslutsfattare och yrkesverksamma i hela världen att skifta fokus från ”byggnader” till ”platser” och ägna sig åt kreativ placemaking. För närvarande löper ett treårigt samarbete med UN-Habitat och PPS i New York, som kommer att inledas med en internationell konferens om Placemaking i juni 2013 och kulminerar i FN: s Habitat World Forum III i 2016.

ucr 10

Tio årsjubileet firades med ett seminarium i mars om hur placemaking och New Urbanism utforskat kopplingen mellan socialt liv och den urbana formen samt placemaking och dess relation till New Urbanism. Ännu finns en konflikt mellan producenten och brukaren vilket resulterat i att vi glömmer bort hur platsen skall upplevas, användas och fortsätta existera.  Seminariet behandlade olika aspekter på temat stad, utformning och New Urbanism. Föredragshållarna var Victor Dover, Stefanos Polyzoides, Elizabeth Moule, Emily Talen, Charles Bohl och Ethan Kent. Moderator var Tigran Haas, KTH – Kungliga Tekniska Högskolan, och arrangör Peter Elmlund av Ax: son Johnsons stiftelse. Alla kända stadsplanerings teoretiker och/eller praktiker och förkämpar för god stadsutveckling.

Matti Shevchenko Sandin

 

Se seminariet i sin helhet genom att klicka på länken här

Utvalda delar av seminariet  här

 

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar

  1. John Baudin den 10 maj 2013

    Såhär skulle jag vilja att man byggde Slussen. Med tanke på bron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>