Skarp kritik till en tyst Stad

slussen?

 

Vad händer med Slussen ? Många ställer sig frågan och Staden håller tyst och hänvisar till utredning från den expertgrupp som tillsatts. En belysande debattartikel sätter fingret på problemet och de obesvarade frågorna:

I Dagens Samhälle skriver Kerstin Westerlund och Joen Sachs frågande om den expertgrupp staden tillsatt för att utreda turerna runt Slussen. Duon påpekar märkligheter som att flertalet av gruppdeltagarna redan har en historia med etableringen av projektet ”Nya Slussen”, som ivrigt marknadsförts av föregående stadshusledning. Endast en kan betecknas som oberoende. Hur oberoende är då utredningen?

Om dessa partier nu alls överväger att ta på sig riskerna med att söka få rätsida på och fullfölja ”Nya Slussen” tyder det på ett orimligt stort inflytande från de tjänstemän som drivit igenom principlösningen. Det är uppenbart att det gått prestige i projektet. Mängder av fakta, som talar för att ”Nya Slussen” är en undermålig lösning har presenterats – men man bortser konsekvent från alla invändningar.” (Ur Dagens Samhälle 19/1)

SLUSSENplanB_Bild03_KatarinahissenTuristcentermm

Slussen Plan B verkar ha fått kalla handen av nya stadshusledningen. Varför då? Innan valet lät det annorlunda.

Nuvarande ”allians”, S, MP och V, röstade emot varje del av det Nordinstyrda förslaget. De ifrågasatte även miljardrullningen och vid att fortsätta något som inte vunnit laga kraft samt säkerhetsproblem och ofullständiga lösningar som bussterminalen. Var det för att få luft i media man protesterade, eller var det för att ”Nya Slussen var så pass dåligt som förslag?

slussen-stoppa-vansinnet-1-625x300

Detta är inget annat än en marknadsekonomisk lösning. Skönhetsrådet med flera har satt stort frågetecken på utformningen.

Den nya ledningen var innan valet även kritisk mot dålig insyn i projektet, men låter själva inget slippa ut. Artikeln riktar kritik emot att Stigbergsgruppen inte fått uppföljning på sin fråga till dem. Det hela tenderarar att upprepa föregående åtta år. Vart står den nya ledningen trots sitt forna motstånd? Varför tar de inte upp Plan B? Debattartikeln är välmatad med grundad kritik och frågeställningar om det ständigt havererande projektet Nya Slussen. Läs artikeln i sin helhet här

Matti Shevchenko Sandin

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *