Alvendal avgår!

Tidigare idag onsdag offentliggjordes att fastighets- och stadsbyggnadsborgarådet Kristina Alvendal avgår. Alvendal har under de senaste fyra åren gjort flera ändringar av stadsplanen och varit för skyskrapor i innerstaden.

Alvendals tid i stadshuset präglas av en nymodernism som saknat förankring i Stockholms känsliga miljö eller kanske hellre  lättköpta idéer om vad som är modernt  och skulle sätta Stockholm på kartan. Närmast groteska förslag för Slussen och Västra City har fått folk att engagera sig i stadsbyggnadsfrågor och mot dessa förslag. Hennes pajkastning på Stadsmuseum med att anklaga dem för att vara inkompetenta i ”blå-klassnings frågan” om Trygg Hansa-husets paviljong lär bli en klassiker samt att hon anser att hus skall synas.

När Christina Alvedal nu hoppar av  från posten som stadsbyggnadsborgarråd så hoppas vi på att hennes stol tas över av en person som förvaltar hennes utmärkta mål, en stad där man kan nå det som man behöver gående och det allra främst genom en sammanhängande förort med stadsvärden. Men bättre kunskap om Stockholms specifika värden förväntar vi oss definitivt av ett stadsbyggnadsborgarråd. Likaså förväntar vi oss en djupare kunskap om och respekt för vad som krävs för att uppnå fullödig arkitektur och stadsplanering.

NYTT 14/10

Regina Kevius (M) tar över efter Kristina Alvendal. Kevius har ett förflutet som projektledare inom byggbranchen och har studerat lantmäteri på KTH.

Kommentering är avstängt.