Bromma flygplats kan sätta punkt för skyskrapehetsen

 

ABC-nyheterna rapporterar om att för Stockholm den så viktiga Bromma flygplats vill utöka sin skyddszon på 3,5 km till ytterligare 50 %. Detta innebär att det blir svårt att bygga högre än 13 våningar,  60 meter över havets nivå. De senaste åren har man fokuserat sig i stort på att bygga höghus och skykrapor i allt från centralaste Stockholm till inom den gamla skyddszonen för Bromma. Denna lämnade Stora Essingen, Kungsholmen och delar av Vasastan som möjliga att bygga högt på ur säkerhetssynpunkt. Den nya utökade skyddzonen på 50 % kommer att innebära att även dessa delar omfattas av byggrestriktioner för allas säkerhet.

Under tiden då detta utreds är det dags att man börjar fundera på att planera för mer stadslika områden än några pinnar på höjden här och där.’

 

Matti Shevchenko Sandin

Länk till ABC-Nyheterna här

 

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

5 kommentarer