S och M ihop för nytt höghus

Vy_Vasagatan-ttt

I en perfekt värld marknadsförs Orgelpipan så här i media. Är det verkligen ett tillägg i klass med Klara kyrkas arkitektur?  Bild: Jernhusen

Häromdagen gjorde moderaterna upp med socialdemokraterna om att anta detaljplanen för det sk kvarteret Orgelpipan med uppgång för  pendeltågstunneln. Skälet var att få tillräckligt med röster för att Folkpartiet klokt nog motsatte sig den föreslagna planen. Så tas ytterligare ett steg i att förminska upplevelsen av Stockholms arkitektoniskt och historiskt märkliga byggnadsskatt för oss stockholmare och för besökare och i att  förflacka Stockholms siluett och identitet.

Det är sorgligt att våra ledande politiker är så illa pålästa att man inte förstår att det inte är någon motsättning mellan höga ambitioner för utveckling och bostadsbyggande och tillvaratagande av  Stockholms Speciella karaktär, skönhet och historiska värden. Man har tydligen inte fattat det som så mycket forskning jorden över visar att det är kvaliteter som blir allt mer avgörande också för den ekonomiska utvecklingen. Och varför skulle Stockholm invid sin Centrala trafiknav inte behöva öppet rum i luft och på marken som ger utrymme, upplevelse, sol och luft för alla som ska passera där?

 

Kerstin Westerlund Bjurström

Läs mer om detta på Lotta Edholms blogg här

 

Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

 

Kommentering är avstängt.