Slussenfakta: Artikel 6 – Medvetet fusk

rendering-Slusstorget_högupplöst1

”Framtidens Slussen” sett från Gamla Stan. Skuggorna som faller mot sydväst som de bara kan göra en mycket tidig sommarmorgon.Fosters tyckte det såg trevligare ut och presenterade dem som eftermiddagssol. Bild: Fosters + Partners & Bergs

Stockholms stad – lögner i bild om Nya Slussen till alla hushåll i Stockholm

Trots att mark och miljööverdomstolen (MÖD) konstaterat att beslutsunderlaget för ”Nya Slussen” innehåller citat ”missvisande bilder” och att citat ”kommunen är ansvarig för att informationen inte är missvisande” fortsätter staden att ljuga i bild för sina uppdragsgivare och finansiärer. Tillika kommande olyckliga brukare av ”Nya Slussen” – så vida inte vi räddas från det trasiga projektet av Mark- och miljööverdomstolen och/eller Stockholmarna själva.

I en informationsbroschyr som Stockholms stad skickade till alla hushåll i Stockholm förra veckan finns samma bild som finns med i dokumentärfilmen om Slussen som visades på TV. Stadens projektansvarige Martin Schröder påpekar i filmen precis det som kritikerna framfört, nämligen att ljuset i bilden är korrekt endast mycket tidiga sommarmorgnar, inte generellt . Då kommer inte Nya Slussen att var befolkad på det trevliga sätt som på bilden. Den brittiske arkitekten svarar Schröder att det såg ju så trist ut att de var tvungna att ljussätta bilden lite.

fuskat-med-skuggorna1

Är det ett värdigt sätt att behandla en avgörande stadsbildsomvandling och skattemiljarder? Lögner har länge varit big no-no i svensk politik – men plötsligt är verkar allt tillåtet för att få igenom en idé. Trots påpekandet av Schröder publicerades bilden i Stockholms stads informationsblad, som inom moderaterna benämns som ”Neues Deutschland”. 

Sthlms stads infoblad

Är det så här vi skall luras in i 2020-talet?

solstudier

Från stadsbyggnadskontoret solstudier, vårdagjämning kl 15:00. Här avslöjas också stigningen vid Räntmästartrappan. Bild Foster + Partners & Bergs

Matti Shevchenko Sandin

Se  webbsidan helt tillägnad de avslöjande replikerna från filmen här

Den aktuella bilden var dock inte en av de som MÖD kritiserade. Det var istället dessasom kan ses här

Se kostnaderna för ”Nya Slussen”-projektet hittills här

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

 

1 kommentar