Slussenfakta: Artikel 8 – Bildspel avslöjar

slussenfakta

Södermalmsparkens Vänner har gjort ett omfattande arbete till överklagan av detaljplanen för Nya Slussen. I bilderna och texterna nedan kan man se de konsekvenser som staden på många sätt värjt sig att visa upp för allmänheten. 

slussenbildspel1 slussenbildspel2 slussenbildspel3 slussenbildspel4 slussenbildspel5 slussenbildspel6 slussenbildspel7 slussenbildspel8 slussenbildspel9 slussenbildspel10 slussenbildspel11 slussenbildspel12 slussenbildspel13 slussenbildspel14 slussenbildspel15

slussenbildspel16 slussenbildspel17 slussenbildspel18 slussenbildspel19 slussenbildspel20 slussenbildspel21 slussenbildspel22 slussenbildspel23 Slussen Södermalmstorg 2 bildspelet
slussenbildspel26 slussenbildspel27 slussenbildspel28

www.slussen.nu

www.slussenplanb.nu

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

 

7 kommentarer

 1. Jonas Westbom den 3 april 2014

  slussen på dagen och natten:
  https://www.youtube.com/watch?v=2B-XYy1dapg

 2. Göran Sandberg den 11 mars 2014

  Kan Riksrevisionen mot korruption och mutor omedelbart börja sin granskning av Slussen? Har den en sådan uppgift? Om den har det så kan de inte se vad deras fötter står i. Sedan över ett år tillbaka har jag försökt få SVT granskning, som granskat Göteborg så föredömligt, att gör en insatts för Stockholm också, jag frågade en gång till, men nej det har ingenting gjort och man kan undra vad de egentligen håller på med som är viktigare. Och andra granskningsresultat blir peanuts blir Stockholms coconuts. Slussen är av naturen är en trafikapparat mer än ett affärscentrum.
  Den bör renoveras inte bebyggas med hus, som Staden tror är vad innevånarna vill. Staden har dessinformerat sina innevånare om sina planer en detaljplan blev plötsligt bli två. Gör om och gör rätt.

 3. Henry Norman den 11 mars 2014

  Tack för allt ni gör för att bevara det som ger Stockholm sin mycket speciella prägel! Jag har tagit mig friheten att lägga upp ert informativa bildmaterial med PowerPoint — Ladda ner och sprid detta bildspel till musik (och Olle Adolphssons fina texter): http://www.tinyurl.com/saveslussen.

  Bevara Slussen!

 4. LenaThorsell Randahö den 10 mars 2014

  Det är så man vill gråta. Det är en förfärlig förändring till något som bara verkar vara till gagn för bilar, bilar,bilar!!

 5. Christina Andersson den 10 mars 2014

  DN-Debatt
  ”Vad hindrar politikerna att ta itu med bristerna i insyn?” Publicerad 2012-02-08 00:50
  Allvarlig varningssignal.
  Sveriges motståndskraft mot korruption är inte så stark som många vill tro.”
  ”Undersökningen pekar på klara brister inom den offentliga sektorn och våra politiska partier. Detta är en allvarlig varningssignal.”
  ”Regeringen bör samordna politiken och ge en statlig organisation i uppgift att informera om korruption och dess skadeverkningar, skriver Lars-Göran Engfeldt.”

  Min fråga:
  Det finns – minst – tre genomarbetade, professionella, konkreta lösningar för Slussen som är bättre, billigare och tar större hänsyn till vårt gemensamma kulturarv.
  Varför vill då dessa våra folkvalda och deras tjänstemän tvinga igenom något som är dyrare, sämre och förstör vår kulturarv?
  Kan det ha att göra med det som Lars-Göran Engfeldt skriver om i samma artikel:
  ”Sveriges motståndskraft mot korruption är inte så stark som många vill tro?
  ”Korruption är motsatsen till den goda förvaltningens grundläggande principer om integritet, opartiskhet och saklighet, och kan frodas i alla delar av samhället.”
  ”Korruptionsbekämpning har generellt alldeles för låg prioritet inom den offentliga sektorn.”

  Förslag: Lått oss sätta igång genast. Låt oss be Riksrevisionen mot korruption och mutor omedelbart börja sin granskning av Slussen. Låt oss återinföra tjänstemannaansvaret och också ställa våra folkvalda till svars när de lurar oss och leker med oss och våra pengar. Har vi råd med det? När gav vi dem den rätten?

 6. Eva Pagmar den 10 mars 2014

  Länge leve klöverformade Slussen!

 7. Inga Olsson den 10 mars 2014

  Förstör inte Slussen som mötesplats och utsiktspunkt. Prioritera inte bilar framför andra färdsätt. Vi har en historisk chans, förvandla inte den till en historisk skamfläck!