Miljardrullning och olösta trafikproblem

slussen-stoppa-vansinnet-1-625x300

S i Stockholms stadshus chansar och accepterar kritiserade Nya Slussen trots olösta trafikproblem och miljardrullning, skriver journalisten och författaren Sverker Lindström.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Stockholms stadshus accepterar att det moderata Sten Nordin-projektet Nya Slussen ska byggas, trots tidigare kritik. De accepterar även de nya kostnaderna, som hamnar på minst 12 miljarder kronor – 4 miljarder mer än 2010.

Den nya majoriteten chansar hårt i den omarbetade plan som ska beslutas i ett första steg nu på torsdag. I beslutsunderlaget saknas acceptabla lösningar bland annat för trafiken, men ska ändå godkännas.

Läs hela artikeln på länken:

http://www.dagensarena.se/opinion/sverker-lindstrom-nya-slussen-planen-ar-en-chansningKommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

Råd till politiker här

1 kommentar

  1. Christina Andersson den 10 juni 2015

    Vi måste få en professionell, oberoende, omutbar revision också av våra förtroendevalda i kommunerna. Som det nu är granskas de av sina egna ett ”institutionaliserat jäv”.
    Våra förtroendevalda har bara mandat för att syssla med ansvarsfull förvaltning. Och vi som betalar för allt detta måste kunna ställa dem till svars.
    – ”Att förtroendevalda politiker granskar varandra räcker inte. I dag måste den kommunala verksamheten, liksom den statliga sektorn, bli föremål för revision.” – skriver Inga-Britt Ahlenius 29.7 2013 i Dagens Nyheter