“If we don’t care about our past, we cannot hope for the future”

lead_large

Med anledning av det minst sagt tråkiga genomklubbningen av ”Nya Slussen” i kommunalfullmäktige idag repriserar vi Ole Settergrens artikel från 1/6 2014 angående planerna på att förändra en välkänd del av Stockholms stadslandskap.

“If we don’t care about our past, we cannot hope for the future,” .

”We’ve all heard that it’s too late, or that it has to happen, that it’s inevitable. But I don’t think that’s true. Because I think if there is a great effort, even if it’s the eleventh hour, then you can succeed and I know that’s what we’ll do.” Jacqueline Kennedy Onassis 

– Read all about it… på länkarna

http://www.mas.org/awards/jkomedal/

http://www.citylab.com/politics/2013/02/surprising-role-jackie-kennedy-playing-saving-grand-central-station/4596/

Grand Central §Stations entré hall.

Slussen är inte Grand Central Station. Men ”Nya Slussen” förvandlar slutgiltigt det som finns kvar av Nordens Venedig efter ”norrmalms regleringen m.m. till Norden Atlanta, eller Düsseldorf.

Det är vi Slussenaktivister som säger ja. Vi vet att det är möjligt för framtida Stockholmare att få bo i en vacker, historisk och strålande stad.

Slussenjanuari:stockholmskyline

Det är de nya moderaterna och de gamla betongsocialdemokraterna som säger nej och deras stödpartier.

De har aldrig trott att det är möjligt, aldrig velat bevara historien för framtiden. De trodde det inte om Gamla Stan, de trodde det inte om Mariabergets bebyggelse. De trodde det inte om Norrmalms. De tror det inte om Slussen. Det är segraren som får rätt.

Låt oss förpassa nejsägarna till historien – med början i september i år.

Ole Settergren,
Nacka-Värmdöbor för Slussen och Stigbergsgruppen

Läs Viktor Bahrt Krons kommentar i DN: Slussen är klubbad – kampen fortsätter

Upprop mot Nya Slussen här


Kommentarsregler:

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar