Välkommen till Disneyland!

 

slussenmodellen-gang-och-cykelbron-jpg-1

Foto: Bild: Foster + Partners och Berg Arkitektkontor

Miljöpartiet var förr en rebellparti som satte sig emot det mesta som den gräsrotsrörelsen ansåg var fel i politiken. Nu har de efter några dagars eftertanke kammat håret och sällat sig i leden till ja-sägare.

Miljöpartiet har röstat ja till paketet ”Nya Slussen” med glasmontrar, spikraka motorvägsbroar, trappor, trappor och trappor och en radda hus framför den historiska vyn mot Katarinaberget samt blockering av utsikten mot Saltsjön. Ett tag såg det rangligt ut när Mp tvekade men nu är de ”all in” för historielösheten i Stockholm när de tycker att nuvarande Slussen skall sopas ut. Hade graffitin fungerat?

Mp verkar dock mest bry sig om cykelbanor och kollektivtrafik, vad hände med kulturmiljön, var det ett ord för mycket?

Slussen_1950-tal

Slussen 1950-tal.

Staden bör nu gemensamt redovisa varför man farit fram som vetvillingar med projektet utan att sky några medel (nåde den som lämnar in fel ritningar till ett balkongbygge eller färgsättning på huset), innan de går vidare med något mera av sitt disneyförslag som bara verkar fungera i animeringar.

Än ligger Disneyland  på tryggt avstånd då trevligare alternativ finns. Hoppas något politiskt parti tar förnuftet till fånga och minns hur fel det kan bli när vi tittat för länge på trevliga reklamteckningar.

En liten avslutande tanke: prova att gå på en rak väg/bro jämfört med en svängd och se vilken som känns längst. Speciellt när det blåser.

Matti Shevchenko Sandin


Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

1 kommentar