I ♥ Slussenaktivister

hjärta
Ett stort hjärta till alla som fysiskt vill skydda Slussen mot de fortsatta rivningsplanerna och vänligt informerar arbetare och förbipasserande på platsen. Inte sedan 70-talet har folk engagerat sig såpass kraftfullt. En del har blivit åtalade och dömda, andra uthängda  eller försökts tystas på nätet. Det är modigt och inspirerande att se hur man med övertygelse utsätter sig och ändå står rak och lovar mera.

Det ger kulturmiljövården en skjuts och inspirerar andra att det är inte farligt att ta ställning. Att synliggöra sin åsikt, organisera sig och framgångsrikt fajtas mot de stora PR-miljonerna staden lägger upp och bana vägen för andra är fantastiskt. Bara för några år sedan skulle man hålla tyst, råddes att gömma sig bakom pseudonym eller talespersoner för organisationer. Nu ni har gjort det till en hedersbetygelse och en punkt på CV:n: JAG ÄR KULTURMILJÖAKTIVIST!

Tack!

Matti Shevchenko Sandin  – Stolt kutlurmiljöaktivist 

Några av facebookgrupperna om Slussen nedan. Sök bara på ”Slussen” på Fb och flera kommer upp.

”Bevara Slussen” här

”Rädda och rusta upp Slussen” här

”Folkomröstning om Slussen” här

”Slussen plan B” här


Kommentarsregler:

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret publiceras inte. Väl mött!

Kommentering är avstängt.