Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev augusti 2016

 

110425 Kring Odenplan 068

Här kommer Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev 16-24

INNERSTADEN OCH JÄMFÖRELSER

Nytt förslag till påbyggnad av SEB:s hus vid Odenplan framförs, två våningars påbyggnad, ombyggnad av vindar. Huset närmast höghuset på bilden

120 m hög bostadsskrapa mm i Kista http://www.fastighetsvarlden.se/notiser/awl-och-dreem-vann-kloverns-tavling-kista/ Artikeln innehåller bilder och länk

Kontor i 3 våningar bakom Grand Hotel http://www.fastighetsvarlden.se/notiser/vectura-bygger-spektakulara-kontor-vid-grand-hotel/ 2 våningar rivs och byggs upp. Den tredje?

 Historia Så blev Kungsholmen näringslivets nav http://www.svd.se/sa-blev-kungsholmen-naringslivets-nav#sida-2 Tack Mats Wickman för denna historia!

original11-e1459422807266

Nobel Center och Slussen fel http://www.dn.se/arkiv/familj/hon-vill-tillbaka-till-politiken/ Felaktiga beslut men det har gått prestige i det tycker Kristina Axén Olin som vill tillbaka till politiken. Nobel Center och skönhet http://www.svd.se/skonhet-saknas-i-dag-dar-nobel-center-byggs

Femvåningshus på innergård http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/mitt-pa-innergard-i-vasastan-har-kan-femvaningshus-byggas/aRKpdC!ZoHi84yw6Y9JM5VBqtTy@g/ – Det finns en förskola där som egentligen inte har någon rättighet till innergården, men vi låter dem naturligtvis gå ut där. Annars finns ju Vasaparken, säger fastighetsägaren Immanuelskyrkans fastighetsbolags representant.

bångska huset

Stureplansgallerian Sperlingens Backe Bilder från Marmorhallarna då det begav sig http://www.svd.se/bilarna-vid-stureplan-gav-eko-i-usa-har-inget-liknande#sida-2

Våga bygga klassiskt http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/skrota-modernismen-vaga-bygga-klassiskt-istallet

Dresdens vackra barockstad Altstadt byggdes upp igen http://www.svd.se/min-kulturhuvudstad-dresden/om/min-kulturhuvudstad i en enorm ansträngning efter kriget. Återskapa väl valt område i Klara och avvisa AMF:s plan att riva Galleran-huset mittemot NK och ersätta den med en hög glaslåda. Riv i stället för återställande av ett område i Klara!

Altstadt_Dresden

Altstadt i Dresden. Foto: Rene Schwietzke

 TRAFIK

Trafik-vision för Trafik utan trängsel – 3 filmer

  • https://www.youtube.com/watch?v=5XyTf3teVsA Anders Gullberg: Möjligheter finns att skapa en digital plattform för kommunikation många till många och prissättning. Politiker måste presentera en stark vision om trafik utan trängsel. Ägaren av vägarna och kollektivtrafiken, det offemtliga, måste bygga och optimera systemet i förhållande till miljö och trängsel.
  • Bygg system med enkla appar, prissättning …. En film baserad på forskning vid Vinnova Centre for Sustainable Communications (CESC), KTH. https://www.youtube.com/watch?v=Mbd9uD5xlFw

Sweden_road_sign_D4.svgCykling

Högre P-avgifter ska få ned bilarna i garage http://mitti.se/staden-vill-fa-bort-bilarna-fran-gatan/?tag=vasastan Samtidigt fanns 2 insändare om att få slippa fler gågator.

 

För ett trivsamt och vackert Stockholm för alla

Ulf Johannisson

Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Seminarier mm hittar du på hemsidan här 


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

1 kommentar

  1. Pingback: Stockholms innerstad förfulas