Demonstration 20 mars mot bussterminalen i Katarinaberget

Bevara Slussens facebooksida här


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

 

2 kommentarer

 1. Åke Etsmar den 30 mars 2017

  Nu har politikerna i Stockholms kommunfullmäktige godkänt detaljplanen för en bussterminal i Katarinaberget trots att terminalen är starkt ifrågasatt inte minst ur säkerhetssynpunkt. Utlåtanden från säkerhetskonsulter som Stockholms stad anlitat är knapphändiga och ifrågasatta av experter med erfarenhet från brand- och rökgasutveckling.
  Det föreslagna läget av terminalen i berget medför under bygget en stor belastning på miljön och trafiken kring Slussen. 1000-tals lastbilar ska frakta sprängsten i det redan hårt trafikbelastade området. När terminalen är färdig blir bytet mellan bussar och t-bana krångligt, tidsödande och vistelsen i terminalen ohälsosamt för både trafikanter och bussförare även utan en ev. olycka.
  Kostnaden för terminalen i berget är många gånger dyrare än ett extra däck (tidigare presenterats i olika sammanhang) över delar av nuvarande provisoriska terminal invid slussen.
  När det gäller principer brukar det som regel finnas ekonomiska skäl. Men i detta fall saknas ekonomiska argument för beslutet. Tar man sen hänsyn till trafikanterna, både kollektiv-resenärer / bussförarna och bilburna , återstår inga argument för en terminal i Katarinaberget. Genomförande av politiska ideologier till varje pris blir ofta en dålig affär för medborgarna. Och ännu värre blir det när partierna går samman om en omotiverad och en direkt hälsovådlig terminallösning.
  HUR TÄNKER NI?
  Avvaktar svar från ansvariga beslutsfattare
  Åke Etsmar

 2. Birgitta Palmertz den 16 mars 2017

  Titta gärna på filmen som ligger på youtube varför vi vill stoppa bussterminalen inne i Katarinaberget. Filmen är huvudsakligen inspelad vid ett informationsmöte på ABF Stockholm den 27 februari 2017.
  https://youtu.be/5BlF1zB8fh0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *