Demonstration för att rädda Astoria!

Länsförsäkringars fastighetsbolag Humlegården AB kan när som helst riva merparten av vackra Astoriahuset från 1873, beläget på Nybrogatan.

Stockholms Skönhetsråds medlemmar Anders Bodin (ordf.) samt Fredrik von Feilitzen: Fantastisk gatstump som är intakt från tiden då huset byggdes. Sista ”hyreshuspalatset” i Stockholm från tiden, som är intakt och i originalskick.

Allt fler lämnar Länsförsäkringar i protest. Gör det du också!

Länsförsäkringar/Humlegården bygger sin argumentation på två argument.

 • Att sättningsskador är orsak till rivning.
  Sättningarna är inte elakartade. De är relativt enkla att hantera. En kostnadsfråga.
 • Planen beskrivs som ett ”bevarandeprojekt”.
  De försöker dölja att projektet river stora delar av Astoriahuset för att bygga nytt, för att kraftigt öka den uthyrningsbara ytan. Att riva ett kulturarv är en bättre affär än att bevara. 

   

 • Vi säger NEJ till riving av vårt kulturarv och JA till varsam renovering Mejla: johan.agerman@lansforsakringar.se • anneli.jansson@humlegarden.setomas.eriksson@skistar.com • jan.fock@lansforsakringar.se

  Be dem ta sitt förnuft till fånga och stoppa rivning och istället renovera hela Astoriahuset.

  www.facebook.com/räddaastoria/
  Kontakt: Projektledare Carl-Fredrik Paleus, 0707-782 79 71, för Nätverket Rädda Astoria, i samverkan med Arkitekturupproret, Norrmalms Hembygdsförening, Föreningen Östermalm, Stockholm Skyline och Samfundet S:t Erik.

Vi är i stort behov av Stöd till vår kamp för att bev

Mera om Astoria här

 

Trots rivningsbeslutet kan man göra skillnad. Kom dit och visa ditt missnöje över ännu flera rivningar av Stockholms 1800-talsbyggnader. Sist vi hade kortsiktiga lösningar lämnades vi med Sergels torgs betongöken. Vill du att en vacker stockholmsmiljö, rik på stadsplanehistoria och fylld med potential sparas – kom till demonstrationen och visa fastighetsägaren och politikerna att du tänker längre, mera hållbart och kulturhistoriskt än några extra kvadratmetrar kontorsyta. 


Kommentarsregler:

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret publiceras inte. Väl mött!

Kommentering är avstängt.