Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev

Glad midsommar, här kommer Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev 17-20!

Hej alla!

I dag: Lämna synpunkter – Debatt – Parker/natur – Andra aktuella projekt

Lämna synpunkter

Debatt

Park och natur

  • 170617 Stockholm har många parkaktivister” https://www.svd.se/stockholm-har-manga-parkaktivister?utm_source=SvDNYH1DT&utm_medium=email&utm_campaign=2017-06-17 Stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac, verksam i Stockholm sedan 2015, intervjuas. Hårt tryck på Stockholms parker och väldigt litet grönt i Vasastan. Det framkommer i artikeln. I Vasaparken har man enligt många gått över gränsen med aktivitetsanläggningar. Det kommer förslag på mer från enskilda eller fåtal, t ex utegym när Vasastan har många gym, och nu är mer på gång. Staden måste lära sig säga nej till sådant och därmed ta hänsyn till en jättemajoritets behov av natur och ro i den pulserande staden.
  • 170616 Årstafältet Etapp 1 och parken, stadens info: Detaljplanerna för etapp 1 och parken vann laga kraft den 24 maj 2017. I den här etappen kommer det att byggas 1 015 lägenheter, varav 123 studentlägenheter och 13 stadsradhus, samt butikslokaler och förskolor. Hösten 2017 inleder staden sina markarbeten. I etapp 1 ska drygt 1 000 nya bostäder byggas. Illustration: White arkitekter.

Nobel Center

Astoria

Övriga aktuella projekt

170620 Påbyggnad på E18 i Rinkeby klar http://www.byggvarlden.se/byggvesta-narmar-sig-malet-pa-rinkebyresan-113047/nyhet.html?newsletterid=6771&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2017-06-20 På E18 vid Rinkeby har motorvägen överdäckats för att ge plats åt cirka 580 nya bostäder på Rinkebyterrassen.

170616 Väsby Entré 15 byggherrar uttagna http://www.byggvarlden.se/15-byggherrar-uttagna-112939/nyhet.html?newsletterid=6761&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2017-06-16 50 byggherrar anmälde att de vill vara med och bygga den nya stadsdelen Väsby Entré. Nu har Upplands Väsby kommun valt ut 15 aktörer som går vidare till nästa steg. Bild: Zaha Hadid Architects

170609 Unika 60-talskök åker ut trots protester https://www.hemhyra.se/nyheter/unika-60-talskok-aker-ut-trots-protester/ Alla 54 hushållen har gått till hyresnämnden och varit eniga om att behålla köken. Köksskåpen går att ta ner och sätta tillbaka. Det hade varit bättre än att ställa in Ikeakök i laminat. Tre har råd att flytta tillbaka efter renoveringen. Resten har inte råd. I flera år har hyresgästerna på Sankt Paulsgatan kämpat för att rädda sin unika fastighet med eftertraktad originalinredning. Trots att en bebyggelseantikvarie anlitats har Einar Mattsson beslutat att platsbyggda skåp och luckor med Perstorpsplattor och teaklister ska rivas ut.

Kom ihåg: Rädda Astoria!

För ett trivsamt och vackert Stockholm för alla

Ulf Johannisson


Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Seminarier mm hittar du på hemsidan här 

Fler nyhetsbrev från Stadsbyggnadsnätverket här


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *