Stoppa Stureplanerna öppnar kontor på Stureplan

Pressmeddelande från Stoppa Stureplanerna:
Efter de rekordmånga protesterna mot de nya planerna på att riva och bygga om stora delar av Stureplanskvarteret – kampanjen Stoppa Stureplanerna öppnar ett tillfälligt mobilt kontor på Stureplan.

Det mobila kontoret kommer stockholmarna att kunna få information om Stureplanerna och det alternativa förslaget som visar att allt förbättringar av Sturegallerian som fastighetsägaren vill skapa går att åstadkomma utan massrivningar.


– Många stockholmare känner inte till fastighetsägarens planer på att riva och bygga om Stureplanskvarteret. Detta är ett sätt för oss att informera om stureplanerna och samtidigt visa att det går att förbättra Stureplanskvarteret utan massrivningar, säger PG Nilsson, grundare Svenska Brasserier.


Mot bakgrund av det stora motståndet mot Stureplanerna är det viktigt att ha en ordentlig diskussion om utvecklingen av kvarteret och att ge möjlighet för alla stockholmare att tycka till om planerna för Stureplan.


– Vi visar att det är möjligt att skapa exakt samma Sturegalleria som fastighetsägaren vill skapa, fast utan att man behöver riva något förutom parkeringshuset. En modern stad som Stockholm behöver inte fler onödiga rivningar, säger Ulf Maxe, VD Koncept Stockholm som har tagit fram det alternativa ombyggnationsförslaget.

Se alla ””Stoppa Stureplanera”-filmerna här 

Stoppa Sture Stureplanerna på Facebook här

Läs även: Fasadrekonstruktioner får inte bli rabattcheck på rivning


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

Kommentering är avstängt.