Agatons nya film om rivningen av Astoria

En rivning i full gång, en process i fritt fall. Är det så här vi ”bygger” framtidens Stockholm?

Se Mikael Agatons nya film om den pågående rivningen av ett av de få återstående 1870-talshusen i Stockholm. Ägaren, Humlegården AB i sin tur ägt av Länsförsäkringar, har under falskt flagg marknadsfört att man återställer byggnaden mot Nybrogatan genom att bygga på det och riva tvillingbyggnaden in mot gränden. Skandalen visar att det lönar sig att ljuga, politiker som köpt konceptet finns inte idag kvar i Stadshuset, en utröstad den andra fick sparken i #metoo-härva.

De stadsvärden som går förlorade går inte att uppskatta. De värden som tillförs går dock att räkna på ena handens fingrar, varav det mesta hamnar hos ägaren. Stockholmspolitiken borde ta sitt ansvar och stoppa denna onödiga rivning och ställa lika höga krav på  företag som privatpersoner i innerstaden . Lögner skall inte löna sig. Annars har vi en demokratisk process i fritt fall.

Matti Shevchenko Sandin


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret publiceras inte.

1 kommentar