Wanngård bjuder på valfläsk

 

Att ragga sista-miuten-röster är en valsport. Stressade politiker efter svaga opinionssiffror hotjar partier ur sig det mesta som kan nå igenom mediabruset. Turen kom till Stockholm förra veckan då finansborgarrådet Wanngård tog i så hon lyfte.

Förra veckans gapflabb på twitter bör dras en vända till, citat från svt: ”Opinionssiffrorna pekar svagt nedåt men genom att bland annat lova alla mellan 18-25 år ett hyreskontrakt hoppas man få fortsatt förtroende av väljarna” finansborgarrådet Karin Wanngård klämde alltså till med en valklassiker och Teodor Koistinen undrade på twitter om det ingick stallplats för enhörningen med? Andra frågade sig om det kanske handlade om valet 2078, då Wanngård inte sade när detta löfte skulle infrias.

Det är visserligen en fin tanke att alla dessa mellan 18-25 skall få ett förstahandskontrakt, något som folk står åratal i kö för att få, oavsett ålder. Men hur skall det lösas? En jätteskyskrapa? Det brukar ju vara sossarnas recept de senaste åren. Punkthus som symboler över misslyckad politik. Skyskrapor och boende med tomma plånböcker. Mums!

Här kan ju alla bo mellan 18-25 år – om de har råd.

Expressen var snabba med att berätta trebarnsmamman Stina Perssons minst sagt urjobbiga situation då hon inte har pengar till en insats på bostadsrätt och blir vräkt från sin nuvarande bostad. Stina är 42 och omfattas således inte av sossarnas glittrande löfte. Månne är folk över 25 är inte lika lättlurade och Stina med tre barn omfattas inte av målgruppen.

Tomma löften fick vi nog av i förra valet då Slussen skulle ”ses över”. Vi har även fått nog av hur man prompt måste riva och ”modernisera” staden med unkna 70-talskoncept som fallen Nobelcenter och Astoria.  Wanngård kan säkert känna sig ett med kidsen efter detta löfte om rejäla spadtag men vad hon gör är att gräva sin egen politiska grav. Hur tänkte hon egentligen?

Cheerio Ms Sophie! Cheerio.

 

Matti Shevchenko Sandin – som gärna vill ha en en våning på Norr Mälarstrand om det går för sig. Strandvägen funkar också.

 Kommentarsregler: För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *