Stoppa Gröna Lunds förfulande av Stockholm, skriv under protestlistan här!

Förbundet för Ekoparken engagerar sig emot ett utbyggande av Gröna Lund vilket skulle innebära en kraftig förändring av upplevelsen av Djurgården. Läs deras argument nedan och ta möjligheten att skriva på emot förtätningen:

Stockholms inlopp och mötet med staden på vattnet är kanske det vackraste vi har. Stöd vårt alternativa förslag!
http://ekoparken.org/stoppa-grona-lunds-forfulande-av-stoc…/

Djurgården, med sitt samspel mellan natur och kultur är en unik oas mitt i innerstaden, som få världsmetropoler kan stoltsera med. Men nu vill Gröna Lund få möjlighet att anlägga flera 30-45 m höga master och berg- och dalbanor, som skulle skymma den äldre bebyggelsen i Djurgårdsstaden, Liljevalchs konsthall och dess nya tillbyggnad, Hasselbacken, Skansenberget med Bredablick och Solliden.

Från Sollidenterassen skulle flera kyrktorn försvinna ur blickfältet. Gröna lunds buller och ljus skulle störa en ännu större del av Djurgårdsstaden. Stranden skulle för alltid privatiseras och inte kunna fungera för promenad och som kaj för den kraftigt utökade båttrafik, som behövs för att avlasta Djurgårdsbron. Detta vill vi stoppa.

Framtida förslag i inspiration av Stockholmsutställningen 1897.

Istället förespråkar vi ett lugnare tivoli, för barnfamiljer och äldre, med restauranger, boule-banor, skridsko på vintern, mindre åkattraktioner, teater – ett nöjescentrum inbäddat i mycken grönska, öppet året om. Kajen, som i dag disponeras av Kungen, ska vara fri för promenad.

På illustrationerna ser du vårt alternativ och en rättvisande bild av de utbyggnader som stadsbyggnadskontorets förslag till detaljplan medger (SBKs bild visar inte detta).

Vill Du också att Stadsbyggnadskontorets förslag ska stoppas och att politikerna ska ge direktiv om en alternativ utformning i enlighet med vårt förslag? Skriv då på namnlistan! http://ekoparken.org/stoppa-grona-lunds-forfulande-av-stoc…/

Förbundet för Ekoparken


Kommentarsregler: För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras eller sparas  inte.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *