Stadsbyggnadsnätverket nyhetsbrev

Swecos idé om Tegelbacken- 50 000 kvm till handel, kontor och hotell. Bild: Sweco.

Här är Stadsbyggnadsnätverket nyhetsbrev 19 – 20

Av Ulf Johannisson

Hej alla!

Norrmalm mm är utsatt för många okänsliga byggen

Som drabbar arkitektur, stadsbild och parker. Vi förlorar kulturminnen, skönhet och trivsel. Sedan i våras har jobbat extra mycket med Norrmalm.

Norrmalms hembygdsförening jobbar på

Här https://www.norrmalmshembygdsforening.se/stadsbyggnad/ hittar du det byggande på Norrmalm som jag sållade fram som särskilt viktigt att påverka till det bättre.

  • Projekt som Sabbatsbergsområdet, Västra City mm och påbyggnad på kulturklassat hus vid Kungsträdgården.
  • Allmänna företeelser som ingrepp i parker, rivningar, påbyggnader och byggande på gårdar.

I Norrmalms hembygdsförening har vi i höst också genomfört aktiviteter som lockade många deltagare https://www.norrmalmshembygdsforening.se/aktiviteter/. En aktivitet är kvar:

Foto:Kristoffer2, Wiki

Välkommen till en kväll med Ola Andersson, glögg mm

Det blir en kväll med välkände Ola Andersson; arkitekt, författare och skribent i DN – och glögg, lussekatter mm så klart.

  • Olas ämne: Från kåkstad till Hemnet – Byggande i Stockholm 1879 – 2025. Om stadsbyggandets drivkrafter: Affärsidéer, politik och infrastruktur som byggt och bygger vår stad.
  • När: 9 december kl. 18-20. Var: Klarahuset, Sabbatsbergsvägen 6. som ligger här på kartan
  • Anmälan genom att svara på detta mail. Avgift 80 kr betalas på plats kontant eller swish, medlemmar i Norrmalms hembygdsförening 50 kr.

Blasieholmen. Foto: Arild Vågen

Ska Blasieholmen och centrum utsättas för 45 lastbilar med sprängsten ToR i 3 år?

Vi lär snart få veta om man följer rådet att använda pråmfrakt i stället. Regionen och Stockholms stad fick skrivelse om detta från Blasieholmens Vänner, Norrmalms hembygdsförening och Stockholms Naturskyddsförening. Läs mer https://www.byggvarlden.se/debatt-gor-ratt-fran-borjan-i-byggprojekten-157531/nyhet.html?newsletterid=9982&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2019-11-12

Det lönar sig att följa Stadsbyggnadsnätverket på Facebook

Jobbet med allt du läst ovan har minskat min tid för att maila nyhetsbrev under en period. Jag hoppas kunna skicka fler under 2020, om än något mindre än tidigare år.

På Stadsbyggnadsnätverket på Facebook lägger jag in ett urval av viktiga händelser! Även när tiden inte räcker till för att skriva nyhetsbrev.

För ett trivsamt och vackert Stockholm för alla

Ulf Johannisson


Stadsbyggnadsnätverket på Facebook här 

Fördjupningar och seminarier om stadsbyggnad hittar du på hemsidan här 

Fler nyhetsbrev från Stadsbyggnadsnätverket här


Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev författas av Ulf Johannisson, som är managementkonsult och arbetar ideellt med stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.

Nyhetsbreven kräver en stor del av min tid. Andra insatser för god stadsmiljö tillkommer, liksom kostnader. Du kan stödja detta genom att överföra ett bidrag till mitt konto Stadsbyggnad 5382 01 579 72. Eller svischa via 0703961677. Hör av dig om du vill göra någon insats för din stad.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar.Telefonnumret publiceras eller sparas  inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *