Urban Lovers

Prague Foto: Che

Idag när de flesta jobbar hemma och isoleringen gör oss rastlösa kan det vara bra att undersöka möjligheter till stadsplanering när krisen lagt sig. Urban Lovers, en hemsida för de som älskar den traditionella staden har funnits en tid och erbjuder lösningar  för på flera nivåer hållbara städer. 

Urban Lovers älskar den traditionella staden där det är möjligt att gå med barnen till skolan, ha kvartersformer, vacker historisk och intressant arkitektur; kort tillvaratagna mänskliga dimensioner i stadsmiljö. Och vem gillar inte det? De håller även koll på det bästa och det sämsta med nytillskott genom att länka till olika projekts hemsidor samt andra organisationer världen över. Något väl värt att jämföra med Sveriges ofta trevande nytillskott till stad.

En mycket informativ och lättfattlig sida med bra bilder på hur det egentligen ser ut när något blir bra eller tvärtom. Det är fantastiskt att se hur många organisationer som kämpar för att skapa vackrare och bättre städer i snålblåsten från de politiksa högkvarteren och byggbolagens pr-avdelningar – det är ju trots allt det vi skall leva i och skicka vidare till framtiden.

Tottenham Court road

Bland annat kan man läsa om detta överraskande fina exemplet på nytillskott i London av Quinlan & Terry Architects.

Ett citat från deras hemsida:

”Dedicated to all those who live and love the Traditional City. The Traditional City of the Past, the Traditional City of the Present, and, expecially, the Traditional City of the Future.

Dedicated to all those who love strolling through the network of streets and plazas that make the Traditional City a unique place to experience.

Dedicated to all those who love having a drink or a cappuccino in a café within an urban context. To all those who love going to the theatre or to the cinema by walk, and then having dinner with friends in a nearby restaurant.”

Trevlig läsning!

Matti Shevchenko Sandin

För att komma till Urban Lovers klicka här


Kommentarsregler: 

Vi ser gärna att du kommenterar, men för att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver under din text med ett registrerat och sökbart telefonnummer. Telefonnumret  publiceras inte. Väl mött!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *