Mogert avgår i #metoo härva

Roger Mogert. Foto Magnus Selander

En storskandal i Stadshuset har gjort att stadsbyggnadsborgarrådet avgått.

Roger Mogert avgår efter att ha anklagats för att trakasserat ett antal kvinnor i uppropet #imaktenskorridorer, politikernas version av #metoo. Mogert skall ha använt sin maktposition för att komma i kontakt med kvinnor. Trots att vänner sagt åt honom att han bettet sig olämpligt hade han fortsatt. Till Aftonbladet sker han:

” – Jag har betett mig på ett sätt som är oacceptabelt, jag har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Jag är djupt ledsen för det och vill be de här personerna om ursäkt, säger han.”

”– Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan”.

Mogert har under sin tid som stadsbyggnadsborgarråd inte vunnit större popularitet genom sitt otydlighet i stora frågor. Han ersätts av Jan Valsskog, ordförande i exploateringsnämnden och fastighetsnämnden, som bland annat är en stor supporter av Nobelcenter på Blasieholmen och använder en minst sagt omodern debatteknik.


Kommentarsregler:

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Du ansvar själv för din kommentar. Telefonnumret publiceras inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *