TV-eken fälld

TV-Eken under fällningen. Foto: Lars Epstein /www.dn.se/blogg/epstein/

Tidigt i morse föll TV-eken. Efter att polisen spärrat av området från klockan ett inatt tog det fyra timmar innan eken var fälld. Demonstranterna var med in i det sista och tre personer fick avvisas från trädet de klättrat upp i.

Att trädet fälldes med en blixtinsats var förvånande för många då debatten mellan expertis gått hett senaste veckorna och man hade hamnat i ett läge där det verkade som om man skulle utreda det hela på nytt. Där stadens sida hittade allvarliga brister  motsades detta fristående undersökningar.  Ändå agerade man innan fullständig utredning. Trädet skall undersökas igen av en oberoende grupp.

Vi återkommer om TV-ekens fällning.

Matti Shevchenko Sandin

Stockholm Skyline

Om eken på Stockholm Skyline

DN: Tv eken fälld

SvD: TV-eken har fallit

Se mer på ABC-nyheterna här

Läs mer på Lars Epsteins blogg i DN här

Läs Fredman på Kvarnbergets inlägg här

9 kommentarer