Nya Slussen går… sådär

SN-Buss-quayside-level-text-förstoring-stor

Det duggar tätt med skandalerna runt Nya Slussen.  Nu är det den hårt omdiskuterade Bussterminalen som fått avslag – planen höll inte ens för prövning i Miljödomstolen.

Full fart mot framtiden var det med Nya Slussen. Nästintill med Hjalmar Mherska drag har man bokstavligen plöjt sig fram mot motståndet till att omvandla ett av Stockholms nav med fantasifulla bilder som inte ens stämt någorlunda med verkligheten och inköpt ritning. Oavsett vad man tycker om förslaget har det stött på patrull och nu senast så avslogs bussterminalen i Katarinaberget. I DN kan man läsa:

”Domstolen konstaterar sammantaget att Stockholms kommun på ett flertal punkter brustit i handläggningen av planärendet. Bristerna är, såväl sedda var för sig som sammantagna, så omfattande att detaljplanen skall upphävas”/ Miljödomstolen 

slussen reviderad

i oktober offentliggjordes att de till politiker och allmänhet presenterade bilder av Nya Slussen inte stämde alls med verkligheten.

Man har b.la inte lämnat in någon alternativplan, samråd saknas, inte heller hur planen förhåller sig till andra planer, inget fullständigt program med mål och utgångspunkter har lämnats samt den ekonomiska överväganden är inte tillräckliga.  En ganska matig men illasmakande soppa när det kommer till att holka ur ett berg för en dålig lösning. Det hann inte ens till förhandling då planen upphävdes p g a av ovanstående undermålighet. Advokat Jan-Mikael Bexhed menar att det är historiskt och att man näppeligen hinner klart planen till nästa val.

Det är lätt att vara kavat i frågan, att säga; jojo….– men här finns faktiskt inga alternativ till kommentar.

Samma tidning skriver även om att det är dags att däcka över lederna kring Stockholms innerstads inlopp för att på så sätt få bort fula sår och skapa mark till nya byggbara områden. Det låter ju bra, men dyrt. Speciellt om pengar skall fortsätta flöda över ett Slussenprojekt vars brister saknar proportioner. Alternativ finns och pengar att spara. Kanske däcka över med dem?

 

Matti Shevchenko Sandin

Länk till Sveriges radio här

Artikel i DN här

Slussen plan B  här

Läs även serien ”Slussenfakta”  här

Länk till DN: Stockholmspolitikernas cirkus Slussen här

Kommentarsregler: 

För att hålla kommentarspåret öppet så kommer enbart kommentarer med riktigt  för- och efternamn visas. För att detta skall kunna garanteras vill vi att du skriver ett registrerat och sökbart telefonnummer i din text. Telefonnumret  publiceras inte.

Kommentering är avstängt.